Lisää suomalaisväriä Kouvolan MM-rallicrossiin – Mukana yhteensä 19 kuljettajaa

6.8.2020 / 19:02
Atro Määttä Kouvolassa RallyX Nordic -osakilpailussa kesällä 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Kouvolan Tykkimäessä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Mukana kilpailussa nähdään viisi suomalaiskuljettajaa.

Kouvolan Tykkimäessä on ajettu rallicrossin MM-sarjaa aiemmin vain kerran, vuonna 2014, ja silloin Supercar-luokassa mukana oli 24 kuljettajaa, joista seitsemän suomalaista. Ainoa noista suomalaiskuljettajista, joka nähdään mukana Kouvolan MM-rallicrossissa myös tänä vuonna, on kotiradallaan oman tallin Ford Fiestalla kilpaileva Atro Määttä, lajin moninkertainen Suomen mestari. Kuusi vuotta sitten Määtän sijoitus alkuerissä oli 21. ja välierät jäivät haaveeksi.

Oman tallin Ford Fiestalla Kouvolaan saapuu myös Jere Kalliokoski, joka debytoi MM-sarjassa viime kaudella. Muut suomalaiskuljettajat Kouvolassa ovat GRX-tiimin Hyundai-kuljettajat Niclas Grönholm ja Juha Rytkönen, sekä Ferratum-tiimin Jani Paasonen, joka hakee menestystä Määtän ja Kalliokosken tavoin Ford Fiestalla. Grönholm ja Paasonen kiertävät koko MM-sarjan tänä vuonna.

Kuusi sellaista kuljettajaa, jotka osallistuivat Kouvolan MM-rallicrossissa 2014 Supercar-luokkaan, nähdään mukana myös tänä vuonna. Määtän lisäksi Kouvolassa kuusi vuotta sitten kilpailivat ja nyt toisen kerran Kouvolaan MM-osakilpailuun saapuvat kuljettajat ovat Timur Timerzyanov, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Liam Doran, sekä Anton Marklund. Parhaiten heistä sijoittui Bakkerud, joka oli finaalissa toinen. Marklund sijoittui finaalissa puolestaan kuudenneksi, kun taas Timerzyanovin, Hansenin ja Doranin taival päättyi semifinaaleihin.

Ulkomaalaisista kuljettajista Tamas Karai on ainoa, jolle Kouvolan osakilpailut ovat kauden ensimmäiset MM-sarjan osalta, eli Karai ei kauden avauksessa Höljesissä kilpaile. Muuten kaikki muut kuljettajat Kouvolan osallistujalistalla ovat sellaisia, jotka nähdään pistejahdissa myös Höljesissä.

Kouvolan Tykkimäessä ajetaan rallicrossin MM-sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu 29.-30. elokuuta. Tapahtuma on koronan takia suljettu yleisöltä, mutta YLE näyttää molempina kilpailupäivinä välierät ja finaalin suorina lähetyksinä.

Kouvolan MM-rallicrossin kuljettajat

1 Timmy Hansen (SWE) Peugeot 208
3 Johan Kristoffersson (SWE)
4 Robin Larsson (SWE) Audi S1
6 Janis Baumanis (LAT) Audi S1
7 Timur Timerzyanov (RUS) Hyundai i20
9 Kevin Hansen (SWE) Peugeot 208
11 Jani Paasonen Ford Fiesta
13 Andreas Bakkerud (NOR) Renault Megane
14 Rokas Baciuska (LTU) Renault Clio
22 Jere Kalliokoski Ford Fiesta
33 Liam Doran (GBR) Renault Megane
36 Guerlain Chicherit (FRA) Renault Clio
44 Timo Scheider (GER) Seat Ibiza
65 Atro Määttä Ford Fiesta
68 Niclas Grönholm Hyundai i20
73 Tamas Karai (HUN) Audi S1
77 Rene Munnich (GER) Seat Ibiza
92 Anton Marklund (SWE) Renault Megane
177 Juha Rytkönen Hyundai i20

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit