MOTORSPORT

Lapilta jäätävä suoritus mikrofonivitsailun jälkeen – “Nyt pitää alkaa keskittymään”

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu, Secto Rally Finland, ajetaan tänä viikonloppuna Suomessa ja Jyväskylän seudulla. Perjantaista tuli kahden kuljettajan näytös.

Perjantain yhdeksän erikoiskokeen urakka kutistui lopulta kahdeksaan erikoiskokeeseen, kun kilpailun viides erikoiskoe jouduttiin perumaan väärin sijoittuneen yleisön takia. Ensimmäisen pidemmän ajopäivän ykkösnimi oli Hyundain Ott Tänak, vaikka päivästä odotettiin Toyotan näytöstä. Tänak ehti repäistä suurimmillaan johtomarginaalin 8,3 sekuntiin, mutta yötauolle saavuttaessa ero oli lopulta 3,8 sekuntia.

– Ollaan yllättyneitä siitä, että Hyundai on ollut vahvempi ja Ott noin vahvassa iskussa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi perjantain päätteeksi.

Tänakin karkumatkan esteeksi nousi lopulta Suomen MM-rallin vuoden 2017 voittaja Esapekka Lappi, joka intoutui iltapäivän lenkillä hurjaan menoon. Lappi kellotti kolme peräkkäistä pohja-aikaa ja nousi Tänakin kantaan parhaana Toyota-kuljettajana. Lapin takana kolmantena ja neljäntenä on kaksi Toyota-kuljettajaa. Elfyn Evans on jäänyt kärjestä 19,3 ja MM-pistejohtaja Kalle Rovanperä 21,0 sekuntia.

– Tosi vahva ja tasainen suoritus, ei ollut mitään virheitä ja tilanteita. Aamulla ajettiin hyvää kyytiä ja sitten iltapäivällä hieman nostettiin vauhtia. Tuntui siltä, että vieläkään ei ihan olla sillä rajalla. Hyvä näin. Auto pelaa tosi hienosti ja kaikki toimii. Yleisöä oli todella paljon, siisti on vetää, silmin nähden onnistumisestaan iloinen Lappi hehkutti.

Rovanperä sanoi olevansa tyytyväinen perjantain suoritukseensa. “Aura-auton” rooli oli odotetun haastava.

– Odotin, että tämä on sellainen ralli missä auraamalla häviää enemmän ja sitä on vaikea kompensoida, ainakin tietyillä pätkillä. Kuitenkin suht’ virheetön ajo ja tultiin aika kovaa koko ajan. Auto on hyvä, mutta ei täydellinen, Rovanperä sanoi.

Onko 21 sekunnin ero ajettavissa kiinni lauantaina?

– Kyllähän se ero aika paljon on. Tosi pieniä eroja täällä joka vuosi tulee ja yleensä joka pätkällä, niin vaikeaa on tehdä isoja eroja. Ei meillä ole tarkoitus lähteä mitään hurjaa tekemään ja ajaa sitä kiinni, sarjan kannalta ei ole tarvetta siihen. Tottakai huomenna yritetään parhaamme paremmalta lähtöpaikalta ja katsotaan mihin se riittää. En ihan itse usko siihen, että sen eron voisi ajaa kiinni, Rovanperä pyöritteli.

 

Ott Tänak on juhlinut Suomessa MM-rallin voittoa Jyväskylässä ja Rovaniemellä (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Meidän kuljettajat on ajanut hyvän päivän”

Rovanperä ei allekirjoittanut näkemystä, jonka mukaan Hyundain hyvä vauhti olisi tässä kohtaa pelkästään Tänakin hyvyyttä. Tänakin tallikavereista Thierry Neuville on seitsemäntenä, 50,2 sekunnin päässä kärjestä.

– On sen (auton) jotenkin toimittava, ei sitä pelkällä “hanskalla” pysty paikkaamaan, Rovanperä arvioi.

Toyota on juhlinut voittoa Jyväskylässä joka vuosi sen jälkeen, kun kilpailu on vuodesta 2017 lähtien ajettu ja japanilaismerkki on ollut mukana nykyisen WRC-tallinsa toimesta. Latvala ei Tänakin johtoasemasta huolestu, luotto omiin kuljettajiin voittomahdollisuuden osalta on edelleen vahva.

– En ole huolissani. Meidän kuljettajat on ajanut hyvän päivän, ollaan iskuetäisyydellä ja kaikki on auki. Tiedetään myös se, että Ott on tullut aika rajusti ja kovalla riskillä. On onnistunut ja ajanut hyvin, mutta meillä on kaikki avaimet ajaa voitosta. Lähtisin ajamaan voitosta, Latvala vastasi kysymykseen, “mitä itse tekisit lauantaina, jos olisit Rovanperä”.

Lapin suoritus perjantaina ilahdutti Latvalaa.

– Esapekka sanoi aamulla, että hän ei ole ottanut vielä mitään riskejä. Huomasi, että Ott alkoi karkaamaan ja sitten sieltä löytyi se venyminen. Olen erittäin iloinen siitä, että hän pystyi venymään ja ajamaan Tänakia kiinni. Jos vain jatkaa tuolla tavalla lauantaina, niin on hyvä mahdollisuus ajaa voitosta, Latvala ennakoi.

 

MM-pistejohtaja Kalle Rovanperä oli tyytyväinen suoritukseensa perjantaina (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

pitkävetovihjeet

 

“Ei siinä hirveän lähellä oltu”

Perjantain viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä järjesti Toyota-tallille ja suomalaisille rallifaneille ylimääräisiä sydämenlyöntejä, kun Toyota lipsahti nopeassa vasemmalle kääntyvässä mutkassa ojan puolelle ja ulosajo ei todellakaan ollut kaukana. Kartanlukija Jonne Halttusen “ääniefektit” tilanteessa välittyivät suoran lähetyksen ja myöhemmin julkaistujen videoklippien kautta nopeasti ympäri maailmaa. Yksi klipin nähneistä oli Latvala.

– Olin itse pätkällä katsomassa, niin en nähnyt sitä tilannetta. Ehkä se oli parempi, niin ei tullut sydänkohtausta, Latvala naurahti.

Rovanperä ei tilanteesta tehnyt sen suurempaa numeroa.

– Ei siinä hirveän lähellä oltu. Katsoin sen ojan nuotilla, että sinne voi mennä, Rovanperä hymyili.

Latvalan mielestä Rovanperän jäätävä kommentti kertoo hyvin sen, millä tasolla nuorukaisen itseluottamus juuri nyt on.

– Kallen itseluottamus on kovalla tasolla, luotto tekemiseen on kova ja hän pystyy tuollaiseen suhtautumaan huumorilla. Jonnea se säikäytti vähän enemmän, Latvala viittasi kartanlukijan reaktioon.

Kova on itseluottamus myös Lapilla, joka nähtiin YLE Areenan rallilähetyksessä vitsailemassa toimittaja Jussi Jäkälän kanssa vain pieni hetki ennen perjantain viimeisen erikoiskokeen starttia. Keskittymiseen “mikrofonivitsailut” eivät vaikuttaneetm vaan tuloksena oli komea pohja-aika.

– Sanoin siinä sen jälkeen, että nyt pitää alkaa keskittymään, tää menee muuten ihan leikkimiseksi, Lappi naurahti.

Perjantain epäonnen sotureita olivat aamun avauspätkän avausmutkassa rajusti ulos ajanut Oliver Solberg, sekä nousujohteista kilpailua Rally1-debyytissään ajanut Jari Huttunen, jonka Fordissa oli bensansyöttöhäiriöitä. Huttunen hävisi ongelmien seurauksena yli viisi minuuttia, mutta jatkaa kilpailussa, kun taas Solbergin viikonlopun ajot päättyivät perjantai-aamuun.

Lauantaina ohjelmassa on tämänvuotisen Suomen MM-rallin pisin kilpailupäivä, kun kahdeksalle erikoiskokeelle kertyy yhteispituutta reilut 150 kilometriä. Niistä ensimmäinen, 20,19-kilometrinen Päijälä 1, käynnistyy kello 8.08.

Tilanteet 10/22 ek:n jälkeen

Yleiskilpailu

1) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) 50.41,2
2) Esapekka LappiJanne Ferm (Toyota) + 3,8
3) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 19,3
4) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) + 21,0
5) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Ford) + 32,5
6) Takamoto Katsuta-Aaron Johnston JPN/IRL (Toyota) + 35,5
7) Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) + 50,2
8) Pierre-Louis Loubet-Vincent Landais FRA/FRA (Ford) + 1.00,9
9) Gus Greensmith-Jonas Andersson GBR/SWE (Ford) + 1.02,6
10) Teemu SuninenMikko Markkula (Hyundai) + 2.59,9

Tänakin keskinopeus: 126,3 km/h
Pohja-ajat: Lappi 4, Tänak 3, Katsuta 1, Neuville 1

 

 

WRC2

1) Teemu SuninenMikko Markkula (Hyundai) 53.41,1
2) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 19,4
3) Mikko HeikkiläSamu Vaaleri (Skoda) + 19,7
4) Sami PajariEnni Mälkönen (Skoda) + 26,5
5) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen) + 46,7
6) Hayden Paddon-John Kennard NZL/NZL (Hyundai) + 51,7
7) Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Volkswagen) + 57,9
8) Teemu AsunmaaVille Mannisenmäki (Skoda) + 1.15,4
9) Mikolaj Marczyk-Szymon Gospodarczyk POL/POL (Skoda) + 1.35,0
10) Riku TahkoSami Ryynänen (Hyundai) + 2.49,3

Sunisen keskinopeus: 119,3 km/h
Pohja-ajat: Suninen 7, Lindholm 1, Marczyk 1

WRC3

1) Lauri JoonaTuukka Shemeikka (Ford) 56.58,3
2) Toni HerranenSebastian Virtanen (Ford) + 45,1
3) Jan Cerny-Jan Tomanek CZE/CZE (Ford) + 1.10,5
4) Henri TimonenJussi Kärpijoki (Ford) + 6.24,7

Joonan keskinopeus: 112,4 km/h
Pohja-ajat: Joona 8, Cerny 1

 

 

Aikataulu

Lauantai 6.8.

08.08 – EK11 Päijälä 1 (20,19 km)
09.08 – EK12 Rapsula 1 (20,56 km)
10.08 – EK13 Patajoki 1 (13,75 km)
11.08 – EK14 Vekkula 1 (20,65 km)
15.38 – EK15 Päijälä 2 (20,19 km)
16.38 – EK16 Rapsula 2 (20,56 km)
17.38 – EK17 Patajoki 2 (13,75 km)
18.38 – EK18 Vekkula 2 (20,65 km)

Sunnuntai 7.8.

08.23 – EK19 Oittila 1 (10,84 km)
09.38 – EK20 Ruuhimäki 1 (11,12 km)
11.01 – EK21 Oittila 2 (10,84 km)
13.18 – EK22 Ruuhimäki 2 (11,12 km) Power Stage

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com