Loeb jyräsi Kanadassa vakuuttavasti tuplaan, Grönholmille kauden paras lauantai

5.8.2018 / 09:35
Niclas Grönholm oli hyvässä vauhdissa lauantain alkuerissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Trois-Rivieresin radalla Kanadassa. Lauantaina ohjelmassa oli perinteiseen tapaan kaksi ensimmäistä alkuerää ja niissä molemmissa nopeinta vauhtia piti Peugeotin ykköskuljettaja Sebastien Loeb. Niclas Grönholmilla oli myös onnistunut avauspäivä.

Kuukauden mittainen kilpailutauko rallicrossin MM-sarjassa saatiin päätökseen, kun moottorit käynnistettiin kauden ensimmäisessä Euroopan ulkopuolella ajettavassa osakilpailussa, Kanadan Trois-Rivieresissa. Lauantaina ohjelmassa olivat kaksi ensimmäistä alkuerävaihetta ja niissä molemmissa nopeimman ajan tulostaululle löi edellisessä osakilpailussa Ruotsissa semifinaalien ulkopuolelle jäänyt Sebastien Loeb.

Ranskalainen Peugeotin ykköstähti oli kaiken lisäksi molemmissa alkuerissä ykkönen varsin selkeällä erolla, reilun puolen sekunnin turvin. Sekä ensimmäisessä, että toisessa alkuerävaiheessa kärkikolmikko oli sama, kun Loebin jälkeen sijoille kaksi ja kolme sijoittuivat Mattias Ekström, sekä Petter Solberg. MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Johan Kristoffersson jäi sijoille kymmenen ja seitsemän ja ruotsalainen on ennen sunnuntaina ajettavia kahta viimeistä alkuerää kokonaistilanteessa vasta sijalla yhdeksän.

– Yksi vaikeimmista lauantai-päivistä minulle vähään aikaan! Ensimmäisessä alkuerässä kävin kovaa taistelua Andreasta (Bakkerud) vastaan ja se maksoi meille molemmille aikaa. Toisessa alkuerässä juutuin ruuhkaan. Huomenna onkin vain yksi suunta ja se on ylöspäin, Kristoffersson kommentoi Facebook-sivullaan.

Suomalaisen GRX Taneco -tiimin kuljettajilla oli kaksijakoinen päivä. Niclas Grönholm ajoi ehdottomasti kauden parhaan lauantainsa. Ensimmäisissä alkuerissä inkoolaisen aika oli neljänneksi nopein ja toisissa alkuerissä kyyti riitti kahdeksanteen sijaan. Kokonaistilanteessa Grönholm on kuudentena ja sunnuntaina olisikin ensiarvoisen tärkeää säilyttää asemat kahdeksan parhaan joukossa, sillä se tietäisi vähintään toisen lähtörivin starttipaikkaa semifinaaleissa. Grönholmin tiimikaveri Timur Timerzyanov on ennen sunnuntaita sijalla 12.

RX2-luokassa kahden alkuerävaiheen jälkeen johtopaikkaa pitää hallussaan Oliver Eriksson. Suomalaiskuljettajista Jami Kalliomäki on seitsemäntenä ja Sami-Matti Trogen kahdeksantena, kun 12 parasta kuljettajaa etenee neljän alkuerävaiheen jälkeen semifinaaleihin. Suomalaisen Set Promotion -tiimin kolmas kuljettaja, norjalainen Simon Syversen, on sijalla 11.

Kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit, sekä finaalit Kanadassa ajetaan sunnuntaina.

MM-sarjan Supercar ja tilanne 2/4 alkuerien jälkeen

1) Sebastien Loeb (Team Peugeot) 100
2) Mattias Ekström (EKS Audi Sport) 90
3) Petter Solberg (PSRX Volkswagen) 84
4) Timmy Hansen (Team Peugeot) 77
5) Kevin Hansen (Team Peugeot) 77
6) Niclas Grönholm (GRX Taneco) 76
7) Andreas Bakkerud (EKS Audi Sport) 75
8) Kevin Eriksson (Olsbergs MSE) 72
9) Johan Kristoffersson (PSRX Volkswagen) 71
10) Janis Baumanis (Team Stard) 70
11) Robin Larsson (Olsbergs MSE) 64
12) Timur Timerzyanov (GRX Taneco) 63

———-

13) Guerlain Chicherit (GC Kompetition) 62
14) Jerome Grosset-Janin (GC Kompetition) 61
15) Gregoire Demoustier (Sebastien Loeb Racing) 58

Neljän alkuerävaiheen jälkeen 12 parasta kuljettajaa etenee semifinaaleihin

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit