Loeb mahdollisen Hyundai-sopimuksen myötä samalla myös Grönholmin tiimiin?

12.12.2018 / 16:27
Niclas Grönholm Hyundain ratissa (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikäli Sebastien Loeb kilpailee rallin MM-sarjassa ensi vuonna Hyundain väreissä, avaisi se samalla myös erinomaisen mahdollisuuden ranskalaismestarille osallistua rallicrossin MM-sarjaan Marcus Grönholmin johtamassa GRX-tiimissä.

Marcus Grönholmin GRX-tiimi kilpaili päättyneellä kaudella ensimmäistä kertaa rallicrossin MM-sarjassa Hyundain i20 Supercar -autoilla ja hyvällä menestyksellä. Tiimien MM-pisteissä GRX oli tehdastiimien Volkswagenin, Audin ja Peugeotin jälkeen paras yksityistiimi. Kuljettajien MM-sarjassa GRX:n kuljettajista Niclas Grönholm sijoittui loppupisteissä seitsemänneksi ja Timur Timerzyanov oli kymmenes.

GRX ei ole vielä ensi kauden kuvioistaan tiedottanut mitään ja siihen vaikuttaa osaltaan varmasti myös rallicrossin MM-sarjan epävarma tilanne tällä hetkellä, kun useat tiimit Peugeotin ja Audin johdolla ilmoittivat vetäytyvänsä pois MM-sarjasta päättyneen kauden jälkeen. Aiemmin syksyllä Petter Solberg sanoi Norjan yleisradioyhtiön NRK:n haastattelussa, että Grönholmin tiimi tulisi saamaan Hyundailta tukea kaudella 2019.

Brittiläisen Autosport-lehden mukaan rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja rallicrossin MM-sarjassa vuosina 2016-2018 Peugeotilla kilpaillut Sebastien Loeb olisi tehnyt sopimuksen Hyundain kanssa kauden 2019 osalta. Loeb on ilmoittanut aiemmin, että ei enää aio urallaan koko MM-sarjaa rallin puolella kiertää ja tammikuinen Monte Carlon kauden avaus jää väliin Dakar-rallin takia.

Autosportin tietojen mukaan Loebin Hyundai-sopimus tullaan julkaisemaan torstaina. Hyundailla on sopimukset ensi kauden osalta Thierry Neuvillen, Andreas Mikkelsenin, sekä Dani Sordon kanssa. Loebin mahdollinen sopimus tulee pitämään sisällään tietyn määrän MM-ralleja ja mikäli Loeb kilpailisi täyden MM-sarjan rallicrossin puolella GRX:n tiimissä, niin MM-ralleista väliin jäisivät päällekkäisyyksien takia ainakin Argentiina, Chile, Italia, Suomi, Turkki, sekä Australia.

Yksi vaihtoehto voisi olla se, että Hyundai tulee Neuvillen ja Mikkelsenin ajaessa täyden MM-sarjan kierrättämään kolmannessa (ja mahdollisessa neljännessä) autossa niin Sordoa, Loebia, kuin Hayden Paddoniakin.

Lue myös! Autosport: Sebastien Loeb Hyundailla rallin MM-sarjaan 2019 (12.12.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit