Loebin paluu Korsikan saarelle 10 vuoden tauon jälkeen – “Kaikki erikoiskokeet uusia”

4.4.2018 / 07:35
Sebastien Loeb Meksikon MM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Aivan kuten Meksikon MM-rallissa kolme viikkoa sitten, niin myös tänä viikonloppuna ajettavassa Korsikan MM-rallissa seuratuin kuljettaja tulee olemaan rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja Korsikan nelinkertainen voittaja Sebastien Loeb.

Vaikka vuosi sitten Citroen-talli lähtikin Meksikon jälkeen kotiralliinsa, Korsikan saarella Ranskassa ajettavaan kauden neljänteen MM-ralliin allaan Meksikon voitto (Kris Meeke), niin tänä vuonna lähtökohdat ranskalaistallin osalta ovat kokonaistilanteen kannalta huomattavasti paremmat. Citroen on kolmen osakilpailun jälkeen valmistajien MM-sarjassa kolmantena, vain 13 pistettä kärkitalli Hyundaita perässä, kun vuosi sitten sijoitus vastaavaan aikaan oli neljäs ja eroa MM-sarjaa johtaneeseen Hyundaihin nähden oli kertynyt jo 48 pistettä.

– Kahden peräkkäisen, Ruotsista ja Meksikosta tulleiden palkintosijoitusten jälkeen, ainoa tavoitteemme on nyt saavuttaa kauden avausvoitto. Ajoimme neljän päivän testit Korsikan saarella ja niistä jäi erittäin positiivinen fiilis. Kris todisti viime vuonna omaavansa eväitä voittaa täällä ja Sebastienin (Loeb) huikean esityksen jälkeen Meksikossa, en näe mitään esteitä sille miksei hän voisi “sotkea pakkaa” myös täällä, missä hän on aiempina vuosina menestynyt aina niin hyvin, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar sanoo tallinsa tiedotteessa.

Vuosi sitten Meeke johti Korsikan MM-rallia kuuden erikoiskokeen jälkeen ajettuaan niistä kolmelle pohja-ajan, mutta seitsemännellä erikoiskokeella Citroenin moottori sanoi työsopimuksensa irti ja edessä oli keskeytys. Kuljettajien MM-sarjassa tällä hetkellä neljäntenä oleva Meeke on ajanut tällä kaudella Monte Carlossa neljänneksi ja Meksikossa kolmanneksi.

– Korsika on helvetinmoinen haaste, joka tuo mukanaan monia vaikeuksia, mutta olen kuitenkin aina tykännyt kilpailla täällä. Viime vuonna olimme Korsikassa erittäin kilpailukykyisiä. Ennen tulevaa kilpailua ajetut testit olivat oikein onnistuneet. Minulla on sellainen fiilis, että erityisesti likaisilla ja pomppuisilla osuuksilla ajettaessa automme on ottanut kehitysaskeleita eteenpäin, Meeke korostaa.

Meekellä on siis eväitä nousta tänäkin vuonna aivan sinne kuumimpaan kärkeen ja jopa taistelemaan voitosta, mutta niin on myös tallin toisella kuljettajalla, rallin yhdeksänkertaisella maailmanmestarilla Sebastien Loebilla. Siitäkin huolimatta, että Loeb kilpaili edellisen kerran tässä MM-rallissa 10 vuotta sitten ja tänä vuonna kaikki erikoiskokeet tulevat olemaan hänelle uusia.

– Olen aina tykännyt Korsikan MM-rallista, vaikkakin kyseessä ei todellakaan ole ralli sieltä helpoimmasta päästä. Tiestö on nopeampaa kuin silloin, kun viimeksi täällä kilpailin, mutta mukana on edelleen myös kapeita ja teknisiä erikoiskokeita. Kaikki erikoiskokeet ovat joka tapauksessa minulle kokonaisuudessaan uusia, joten ei tule olemaan helppoa nuotittaa koko reitti, Loeb pohti viikko ennen tulevan kilpailun starttia.

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1999 Korsikan MM-ralliin osallistuneelle Loebille nyt edessä oleva kilpailu on tässä legendaarisessa 10000 mutkan MM-rallissa uran kymmenes. Vuonna 2004 Loeb nousi Korsikan MM-rallissa ensimmästä kertaa palkintopallille ollen toinen ja vuonna 2005 käynnistyi voittoputki, joka toi neljä peräkkäistä voittoa ennen kuin Korsika poistui MM-kalenterista tehden jälleen paluun vuonna 2015.

– Ajettuani C3 WRC -autolla soralla juuri äskettäin, niin tuntuman löytäminen Korsikan testeissä tapahtui varsin nopeasti, vaikka tienpinta vaihtuikin asfaltiksi. Testien jälkeen fiilis oli oikein hyvä, löysin Krisin perussäätöjen kautta autoon minulle sopivat säädöt. Meksikon esityksemme jälkeen toivon, että pystyn olemaan myös täällä hyvässä vauhdissa, Meksikossa voitosta aina rengasrikkoonsa asti taistellut Loeb ennakoi.

Korsikan MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantai-aamuna.

Sebastien Loeb Korsikan MM-rallissa 1999-2008

1999 – 19. ja luokkavoitto (Citroen Saxo Kit Car)
2000 – 9. (Toyota Corolla WRC)
2001 – 13. ja junioriluokan voitto (Citroen Saxo Kit Car)
2003 – 13. (Citroen Xsara WRC)
2004 – 2. (Citroen Xsara WRC)
2005 – 1. (Citroen Xsara WRC)
2006 – 1. (Citroen Xsara WRC)
2007 – 1. (Citroen C4 WRC)
2008 – 1. (Citroen C4 WRC)

Lue myös! Sebastien Loebin ihme Korsikalla 11 vuotta sitten (2.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit