Loistavaa Kalle! 15 MM-rallia WRC-autolla, eri alustojen hattutemppu saavutettu

15.8.2021 / 14:26
Kalle Rovanperä ajoi Belgian MM-rallissa kolmanneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Urallaan nyt 15. kertaa WRC-autolla MM-ralliin osallistunut Kalle Rovanperä on sijoittunut kolmanneksi historian ensimmäisessä Belgian MM-rallissa.

Kalle Rovanperälle, 20, nyt tullut palkintosijoitus on rallin MM-sarjassa uran neljäs ja samalla hän ylsi jo nyt eri alustojen “hattutemppuun”, eli puuppolalainen on saavuttanut palkintosijoituksen niin soralla, asfaltilla, kuin lumellakin ajetusta MM-rallista. Belgian kilpailu oli Rovanperälle uran 15. MM-ralli WRC-autolla ja käytännössä ensimmäinen asfaltilla ajetttava MM-ralli, Kroatian kilpailu huhtikuussa kun päättyi jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa starttasivat Belgian MM-rallin päätöspäivään neljänneltä sijalta ja luvassa oli taistelu kolmannesta sijasta tallikavereita vastaan, Elfyn Evans kun oli kolmantena 3,3 sekuntia edellä ja Sebastien Ogier viidentenä, sekunnin päässä Rovanperästä.

Sunnuntain neljän erikoiskokeen urakka käynnistyi Rovanperän osalta pohja-ajalla. Evans hävisi Rovanperälle 1,6 sekuntia ja rengasrikon kärsinyt Ogier peräti 8,2 sekuntia. Viimeisen kilpailupäivän toinen erikoiskoe toi sitten muutoksen tulosluetteloon, kun Rovanperä nousi ensimmäistä kertaa kolmanneksi, ohittaen Evansin 3,9 sekunnin turvin. Ogier puolestaan putosi 14,1 sekunnin päähän Rovanperästä, joten ranskalaisen mahdollisuudet ajamalla kolmanneksi olivat menneet.

Rovanperä oli myös kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tallikavereitaan nopeampi ja erot ennen viimeistä erikoiskoetta olivat Evansiin viisi sekuntia ja Ogieriin 15,6 sekuntia. Historian ensimmäisen Belgian MM-rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella Ogier ehti Rovanperän edelle, mutta kun Evans jäi taakse, oli Rovanperän ja Halttusen ensimmäinen MM-rallin yleiskilpailun palkintosijoitus asfalttirallista varmistunut.

Belgian MM-rallin voittoon ajoi isäntämaan Thierry Neuville, jolle voitto oli kauden ensimmäinen ja Hyundai-tallille ensimmäinen sitten helmikuisen Rovaniemen MM-rallin. Neuville on yltänyt vuodesta 2016 lähtien vähintään yhteen MM-rallin voittoon joka vuosi, kun taas Neuvillen kartturina tänä vuonna aloittaneelle Martijn Wydaeghelle voitto oli MM-sarjassa uran ensimmäinen. Craig Breen varmisti Hyundai-tallille kaksoisvoiton.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa 9.-12. syyskuuta.

Belgian MM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) 2.30.24,2
2) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Hyundai) + 30,7
3) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) + 43,1
4) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 49,6
5) Sebastien Ogier-Julien Ingrassia FRA/FRA (Toyota) + 55,8
6) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) + 3.46,5

Neuvillen keskinopeus: 114,2 km/h
Pohja-ajat: Neuville 7, Breen 4, Tänak 3, Ogier 2, Evans 1, Rovanperä 1

 

 

MM-pistetilanteet 8/12 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Sebastien Ogier (FRA) 162
2) Elfyn Evans (GBR) 124
3) Thierry Neuville (BEL) 124
4) Kalle Rovanperä 99
5) Ott Tänak (EST) 87
6) Takamoto Katsuta (JPN) 66
7) Craig Breen (IRL) 60
8) Gus Greensmith (GBR) 34

Autonvalmistajat

1) Toyota 348
2) Hyundai 307
3) M-Sport Ford 135
4) Hyundai II 44

Kalle Rovanperän palkintosijoitukset MM-sarjassa

1. Viro 2021
2. Rovaniemi 2021
3. Ruotsi 2020
3. Belgia 2021

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit