Loistavaa Niclas Grönholm! Uran ensimmäinen MM-palkintosijoitus – voitolla

6.4.2019 / 19:50
Se hetki, kun yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Arvoisa autourheilua seuraava Suomen kansa. Niclas Grönholm on voittanut rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailun Abu Dhabissa.

Niclas Grönholmista, 22, tuli kautta aikojen toinen suomalaiskuljettaja, joka yltää osakilpailuvoittoon rallicrossin MM-sarjassa. Ensimmäinen oli Toomas Heikkinen, jonka CV:stä löytyy kaksi osakilpailuvoittoa ja ne molemmat Belgiasta, vuosilta 2014 ja 2015. Grönholm nousi voittajaksi kauden 2019 avausosakilpailussa Abu Dhabissa ja samalla kyseessä oli Grönholmin uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-sarjassa.

Grönholm koki tuskaisia hetkiä semifinaalissa, kun GRX Taneco -tallin kuljettajan startti paalupaikalta epäonnistui pahasti ja Grönholm oli hetken aikaa jopa lähdössä viimeisenä. Raivokas nousu kuitenkin tuotti tulosta ja Grönholm ylitti maaliviivan ykkösenä.

Finaalissa Grönholm sai loistavan startin ja lähtöä edettiin Kevin Hansenin johtaessa ja Grönholmin ajaessa toisena. Pari kierrosta ennen maalia Grönholm teki rohkean ohitusyrityksen, joka tuotti myös tulosta. Hansen joutui antautumaan ja Grönholm tyylitteli ykkösenä ruutulipun liehuessa ja rakettien paukkuessa. Hansen oli toinen ja Liam Doran jättiyllättäjänä kolmas.

Lisää tunnelmia Grönholmin voitosta tulossa myöhemmin.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit