Loistavaa Rovanperä! Portugalin tuliaisina luokkavoitto ja uran paras MM-sijoitus

2.6.2019 / 14:37
Kalle Rovanperä oli omaa luokkaansa Portugalissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa on ajanut Portugalin MM-rallissa WRC2 Pro -luokan ylivoimaiseen voittoon.

Kalle Rovanperä, 18, oli täysin omaa luokkaansa WRC2 Pro -luokassa Portugalin MM-rallissa, vaikka puuppolalainen kärsi perjantaina rengasrikon. Rovanperä nappasi luokan johtopaikan haltuunsa heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella ja hallitsi tapahtumia suvereeniin tapaan aina maaliin asti. Voittomarginaali tallikaveri Jan Kopeckyyn nähden oli lopulta yli minuutin.

– Iso kiitos tallille, kaikki toimi aivan loistavasti koko viikonlopun ajan. Talli on tehnyt upeaa työtä uuden auton kanssa, Rovanperä hehkutti viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Rovanperä sijoittui yleiskilpailussa kuudenneksi, mikä on hänelle MM-sarjassa uran toistaiseksi paras sijoitus. Skodalle Portugalin MM-ralli toi siis komean kaksoisvoiton ja osoitti heti sen, että Fabia R5 -auton uusi kehitysversio on välittömästi voittaja-auto. Kopecky ajoi autolla ensimmäisen kilpailun Tshekin rallisarjassa aiemmin toukokuussa napaten ylivoimaisen voiton ja nyt uuden auton ensiesiintyminen MM-sarjassa toi siis kaksoisvoiton.

Rovanperälle nyt ajettu kilpailu oli MM-sarjassa uran 14. ja voitto WRC2 Pro -luokassa toinen. Nuo kaksi voittoa ovat tulleet kaiken lisäksi peräkkäin, olihan Rovanperä ykkönen myös edellisessä MM-rallissa Chilessä. Viime vuonna Rovanperä voitti WRC2-luokan Walesissa ja Espanjassa. Ensimmäinen MM-voitto tuli Australiasta vuonna 2017, mutta silloin Rovanperä oli WRC2-luokassa ainoa osallistuja.

Seuraavaksi Rovanperä ja Halttunen kilpailevat Italian MM-rallissa Sardinian saarella 13.-16. kesäkuuta.

UrheiluUutiset.com onnittelee Kalle Rovanperää ja Jonne Halttusta komeasta voitosta!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit