Luhtaniemellä kaksijakoinen kausi SM-sarjassa – “Talvikausi reilusti alakanttiin”

10.10.2018 / 15:56
Jani Luhtaniemi Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jani Luhtaniemi kilpaili kaudella 2018 rallin SM-sarjan SM3-luokassa. Kausi oli 21-vuotiaalle Luhtaniemelle toinen SM-sarjassa ja ensimmäinen Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajana. Ford Fiesta R2T -autolla kilpaillut tuusulalainen sijoittui sarjan loppupisteissä yhdeksänneksi.

Rallin SM-sarjan kausi 2018 koostui seitsemästä osakilpailusta. Kausi alkoi tammikuun lopulla perinteisellä Tunturirallilla ja päättyi syyskuun viimeisenä viikonloppuna Turun ja Salon maisemiin. Kauden alku ei sujunut Jani Luhtaniemeltä suunnitelmien mukaan, kahdesta ensimmäisestä kisasta tuloksena kun oli keskeytys.

– Talvikausi meni kyllä reilusti alakanttiin. Kyllähän se syö miestä, kun kahdesta ekasta kisasta tuloksena oli nollat. Onneksi Joensuussa alettiin saada taas juonen päästä kiinni ja onnikin kääntyi, Luhtaniemi kertaa.

Kesäkaudella ralli alkoikin sitten sujua paljon paremmin ja ajat, sekä tulokset olivat sen mukaisia. Kouvolasta tuliaisina oli uran ensimmäiset pätkäpohjat ja Pohjanmaalta, sekä Sastamalasta hieno neljäs sija. Kauden päätökseen lähdettiin hakemaan sitä kauan ilmassa roikkunutta palkintosijoitusta, mutta toisin kävi. Kisa ja koko kausi päättyi niin kuin oli alkanutkin: keskeytykseen.

– Tultiin oikeeseen mutkaan, auto spinnasi nypyn yli ja nopeasta vauhdista valui sisäpenkkaan. Siinä ei sitten ollut enää mitään tehtävissä. Auton keula otti kipeää aika paljon ja kisa päättyi siihen. Harmittaa tosi paljon päättää kausi keskeytykseen.

Kausi päättyi siis yhdeksänteen sijaan loppupisteiden osalta tasaisessa ja kovatasoisessa SM3-luokassa. Analyyttisenä kuljettajana Luhtaniemi on jo käynyt läpi kauden onnistumiset, epäonnet, sekä tulevaisuuden kehityskohteet.

– Ennen kautta ei oltu paljoa ajettu testiä turbo-Fiestalla talvikelissä ja se kyllä näkyi talven kisoissa. Kesäkaudella saatiin hyviä pätkäaikoja ja sijoituksia, mutta kisan alussa ekat pätkät oltiin jostain syystä aina ihan unessa. Tulevaisuudessa pitää olla hereillä heti alusta lähtien. Vauhti riittää kyllä ihan kärkeenkin, kunhan kaikki menee nappiin.

Luhtaniemen kartturina on jo muutaman vuoden ajan toiminut kokenut Juha-Pekka Jauhiainen. Tällä kaudella Fiestan kyydissä nähtiin myös Ari Koponen, joka tuurasi Jauhiaista Koposen sairausloman ajan. Molemmat kartturit saavat Luhtaniemeltä isot kiitokset.

– “Jussan” kanssa on mukava työskennellä, onhan meillä siitä jo monen vuoden kokemus ja homma rokkaa hyvin. Arin kanssa ajettiin ennen SM-komennusta yksi kisa Piippolassa ja jo silloin hämmästelin, miten hyvin kemiat kohtasivat lyhyellä tuntemisella. Ari on kokenut ja hyvä kartanlukija, eikä muutos ollut suuri, vaikka mies vierellä vaihtuikin, Luhtaniemi kuvailee.

Luhtaniemen osalta kauden 2019 suunnitelmat ovat jo pitkällä, mutta niistä kerrotaan myöhemmin.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit