Luhtaniemelle kauden SM-avauspisteet uran parhaalla sijoituksella – “Vaati rohkeutta ajaa vuoristorataa”

4.3.2018 / 09:10
Jani Luhtaniemi ajoi Joensuussa SM3-luokassa viidenneksi (Kuva: Tomi Hänninen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettaja Jani Luhtaniemi ajoi SM3-luokassa viidenneksi rallin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa Joensuussa lauantaina.

Jos ei Jani Luhtaniemen kauden aiemmat osakilpailut menneet tavoitteiden mukaisesti, toi lauantaina Joensuussa ajettu Itäralli balsamia haavoihin. Jo kisa-aamuna saatiin hyviä uutisia, kun kilpailun tuomaristo Luhtaniemen lähtöpaikan vastaamaan nuoren kuskin vauhtia. Lisäksi täydellinen talvikeli, mielenkiintoiset tiet ja pitkään odotetut uudet ajopuvut nostivat fiiliksen korkealle.

Itärallissa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta, joista aamupäivällä kolme ja päivän huoltotauon jälkeen toiset kolme. Huoltoon tullessa Luhtaniemi manasi varovaista alkuaan.

– Aika varovasti on tänään lähtenyt kisa käyntiin. Alkupäivä on haettu tuntumaa ajotauon jälkeen, testiä ei olla ajettu yhtään Mikkelin jälkeen. Nyt huollon jälkeen on se pitkä pätkä, se on ratkaiseva tässä kisassa ja siihen me panostetaan, Luhtaniemi kommentoi Ralliradion haastattelussa.

Ja näin tapahtuikin. Huimalle 36 kilometriä pitkälle Oskolan erikoiskokeelle Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen ajoivat SM3-luokan viidenneksi nopeimman ajan ja se nosti heidät kokonaistilanteessa neljännelle sijalle ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Jaakko Lavio ja Jesse Turunen olivat kuitenkin ihan muutaman sekunnin päässä, joten loppukisaan oli tiedossa tiukka vääntö sijoista neljä-kuusi.

– Vaikka ajettiin hyvä tulos nelospätkältä, jäätiin kärjestä kuitenkin sen verran, että tiedettiin ettei “podiumille” ole Joensuussa asiaa. Sitten ajettiinkin hieman varmistellen, että varmasti päästään maaliin ja saadaan pistetili auki. Viimeinen pätkä meni kyllä niin ja näin, nuotti oli koko pätkän ajan ihan lepässä, kertasi Luhtaniemi.

Itärallin lopputuloksista Luhtaniemi löytyi sijalta viisi, mikä on 20-vuotiaan paras sijoitus rallin SM-sarjassa. Neljäs sija jäi harmittavasti vain viiden sekunnin päähän.

– Tämä oli eka kerta, kun ajoin Itärallissa. Vaati todella rohkeutta ajaa vuoristorataa. Tiet olivat hyvässä kunnossa ja olihan reitti tosi hieno. On hieno päättää talvikausi onnistumiseen. Auto oli loistavassa kunnossa ja pelasi koko kisan ajan erittäin hyvin, kiitteli Luhtaniemi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuussa Kouvolassa.

Teksti: Jani Luhtaniemen tiedote


Facebook kommentit