Luhtaniemestä Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettaja – “Suomen mestaruus ja Tulevaisuuden Tähti”

22.12.2017 / 14:56
Jani Luhtaniemi Lempäälän SM-rallissa syyskuussa (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Jani Luhtaniemi ajaa ensi kaudella rallin SM-sarjassa Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajana.

Ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon Jani Luhtaniemi, 20, sai kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä. Ensimmäistä kertaa Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T -autoa kilpailussa käskyttänyt Luhtaniemi oli maalissa erittäin tyytyväinen sekä tiimiin, että autoon.

– Ihan hieno kokemus, olen ollut tosi tyytyväinen. Jätkät tekee loistavaa duunia ja pitää auton hyvässä kunnossa, Luhtaniemi kehui.

SM-sarjan finaalikilpailusta tuloksena oli kauden paras sijoitus, sekä tiimipäällikkö Arto Kumpumäen vakuuttanut ajosuoritus.

– Kauden päätösosakilpailussa Luhtaniemi ajoi tosi hyvin ja se näkyi myös ek-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi kaudelle 2018, Kumpumäki taustoittaa.

Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen ja yhteistä kisakokemusta kaksikolla on jo kolmen vuoden ajalta. Tiimin toisena kuljettajana jatkaa laihialainen Niko Mäkinen. Rallin SM-sarjan uusi kausi alkaa perinteisesti tammikuun lopulla ajettavalla Arctic Lapland Rallyllä. Kisakautensa Luhtaniemi ja Jauhiainen avaavat jo sitä ennen, tammikuuden alussa.

– Heti vuodenvaihteen jälkeen lähdetään pohjoiseen testaamaan. Yritetään ajaa mahdollisimman paljon testikilometrejä alle ennen SM-kauden avausta, koska ikinä aikaisemmin en ole ajanut turbolla talvella. Testireissulla osallistutaan myös loppiaisena ajettavaan Piippola-ralliin, Luhtaniemi sanoo.

Toiseen kauteensa SM3-luokassa starttaava Luhtaniemi on asettanut tavoitteekseen Suomen mestaruuden. Lisäksi tavoitteena on menestyminen Tulevaisuuden Tähti -kisassa, jonka pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin.

– Suomen mestaruus silmissä lähdetään kauteen. Lisäksi tavoitteena on voittaa Tulevaisuuden Tähti, mikä ei ole varmastikaan helppoa, koska samasta palkinnosta kisaa myös 20 muuta kuljettajaa, Luhtaniemi muistuttaa.

 

Vaunula

 

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit