Luhtaniemi Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä Tampereen finaaliin – “Ihan uskomattoman hienoa”

21.9.2017 / 10:27

[ A- ] / [ A+ ]

Tuusulalainen Jani Luhtaniemi kilpailee kartanlukijansa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa rallin SM–sarjan finaaliosakilpailussa Tampereella uuden tiimin väreissä.

Kauden aiemmat osakilpailut Jani Luhtaniemi, 20, on kilpaillut oman Jani Luhtaniemi Racing Teamin ilmoittamana. Tampereen finaaliosakilpailussa syyskuun viimeisenä viikonloppuna tiimi on Ford Motorcraft Rally Team, jonka toista autoa ajaa laihialainen Niko Mäkinen.

– Ihan uskomattoman hienoa, että tämmöinen tilaisuus tuli. Eipä siinä tarvinnut pitkää aikaa miettiä tarttuako siihen vai ei. Iso kiitos Kumpumäen Artolle ja kaikille yhteistyökumppaneilleni tästä upeasta mahdollisuudesta, Luhtaniemi hehkuttaa tiedotteessaan.

Luhtaniemi ajaa rallin SM-sarjassa ensimmäistä kauttaan ja sijoitus SM3-luokassa on tällä hetkellä 15. SM-pisteitä on kerännyt kauden aikana 26 kuljettajaa.

– Oma ajosuoritus ja luotto omaan tekemiseen on kasvanut sitä mukaa, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Kalustossa olemme joutuneet antamaan toisille aika paljon periksi. Välillä se on turhauttanutkin. Tampereella ajamme Fiestalla, jossa nokkapellin alla on enemmän tehoja, kertoo Luhtaniemi innoissaan.

Luhtaniemen käskytettävänä Tampereen ympäristössä ajettavassa kauden päätösosakilpailussa on Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T. Mitään erityisiä tulostavoitteita ei kisaan ole asetettu.

– Viime vuonna Tampereella jäi kisa kesken ulosajon vuoksi. Nyt tavoite on päästä maaliin ja saada hyvä kisa kauden loppuun. Nyt kun kalusto on tasavertaisempaa, on myös hyvä sauma verrata omaa vauhtia muiden äijien menoon. Tottakai hyvä suoritus ja sijoitus antaisi “boostia” myös ensi kauteen, Luhtaniemi korostaa.

Rallin SM-sarjan finaaliosakilpailu ajetaan Tampereella 29.-30. syyskuuta.

Osallistu! Rallicross- ja ralliaiheinen kilpailu käynnissä Uu.comin Facebookissa!

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote
Kuva: Mikko Kuokkanen


Facebook kommentit