Luhtaniemi haluaa päättää SM-kauden palkintosijoitukseen – “Nyt se on äijistä kiinni”

27.9.2018 / 02:57
Jani Luhtaniemi Sastamalan SM-rallissa syyskuun alkupuolella (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpaileva Jani Luhtaniemi starttaa kauden viimeiseen osakilpailuun päättäväisenä ja hyvin valmistautuneena. Tavoitteena on päättää kausi palkintokorokkeelle.

Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevan Jani Luhtaniemen, 21, SM-rallikausi 2018 on ollut kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua Rovaniemellä ja Mikkelissä päättyivät keskeytykseen, mutta sen jälkeen suoritukset ja sijoitukset ovat parantuneet huomattavasti kauden edetessä. Kahdessa viimeksi ajetussa osakilpailussa Luhtaniemi on jäänyt niukasti palkintokorokkeen ulkopuolelle sijoittuen neljänneksi.

– Ei se palkintopalli enää kaukana ole. Kauden viimeisestä kisasta se otetaan, Luhtaniemi totesi edellisen, Sastamalassa ajetun osakilpailun maalissa.

Kauden finaaliosakilpailussa on jaossa 1,5-kertaisiset SM-pisteet. Luhtaniemi on valmistautunut kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa kauden päätöskisaan huolella. Kaksikko osallistui testimielessä Karjaalla ajettuun pienoisralliin, josta tuloksena oli kisan nopeimman kaksivetoisen titteli, luokkavoitto, sekä yleiskilpailun kolmas sija.

– Alkukauden nollatulosten jälkeen kaikki pisteet ovat tarpeen, jotta voidaan nousta vielä muutama sija loppupisteissä. Auto on erinomaisessa kunnossa, nyt se on äijistä kiinni. Kaikki peliin, sillä mielellä startataan ja “podiumilla” tavataan, Luhtaniemi päätti.

Lue myös! Hirvi, ampiainen ja pohja-aika, Luhtaniemellä värikäs kilpailu – “Meno oli kuin ruotsinlaivalla” (9.9.2018)

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit