Luhtaniemi janoaa ensimmäistä SM-palkintosijoitustaan – “Pohjanmaalla se jäi harmittavan lähelle”

31.8.2018 / 14:35
Jani Luhtaniemi oli Seinäjoella lähellä palkintosijoitusta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen tänä viikonloppuna Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajettavalla kauden kuudennella osakilpailulla. SM3-luokassa kilpaileva Jani Luhtaniemi starttaa kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin tavoitteenaan sijoitus kolmen parhaan joukossa.

Lauantaina ajettavassa kilpailussa Jani Luhtaniemen kartturiksi palaa pari edellistä kisaa sairauslomalla ollut Juha-Pekka Jauhiainen. Kesäkauden aiemmissa kisoissa Jauhiaista tuurasi Ari Koponen.

– Vaikka sairausloma olikin etukäteen suunniteltu ja tiedossa, niin silti oma kisatauko harmitti. Toisaalta, oli kyllä kiva välillä käydä katsomassa kisoja. Janin ja Arin yhteistyö sujui tosi hienosti, iso kiitos Arille myös minun puolestani, Jauhiainen kiittelee.

Ennen kauden toiseksi viimeistä osakilpailua Luhtaniemi ja Jauhiainen ovat ajaneet testiä ja tarkoituksena on myös ajaa testierikoiskoe perjantaina.

– Oli mahtavaa palata sairauslomalta takaisin kilpuriin. Yhteistyö Janin kanssa sujui entiseen malliin heti ensimmäisestä nuotista lähtien. Ihan kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan, Jauhiainen kuvailee.

Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevan 21-vuotiaan Luhtaniemen SM-rallikausi 2018 on ollut kaksijakoinen. Keskeytysten sävyttämän alkukauden jälkeen suoritukset ja sijoitukset ovat parantuneet huomattavasti ja ennen kesätaukoa Pohjanmaalla ajetussa osakilpailussa palkintosijoitus jäi harmittavasti ainoastaan 1,4 sekunnin päähän.

– Tavoitteena on jatkaa hyviä otteita ja ottaa vihdoin se kauan kaivattu “podium” lopputuloksissa. Pohjanmaalla se jäi harmittavan lähelle, joten nyt on tähtäin asetettu vahvasti kolmen joukkoon, toteaa Luhtaniemi päättäväisesti.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit