Luhtaniemi lähellä ensimmäistä SM-palkintosijoitusta – “Tiesin, että siinä hävittiin aika paljon”

24.6.2018 / 10:28
Jani Luhtaniemi vauhdissa Pohjanmaa Rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jani Luhtaniemi sijoittui rallin SM-sarjan SM3-luokassa neljänneksi Seinäjoella ajetussa Pohjanmaa Rallissa. Tulos on Ford Motorcraft Rally Teamia edustavan kuljettajan uran paras SM-sarjassa.

Surullisissa merkeissä perjantaina (15.6.) käynnistynyt Pohjanmaa Ralli ajettiin lauantaina (16.6.) alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kuuden erikoiskokeen mittaiseksi muuttunut kauden viides SM-osakilpailu kulki Jani Luhtaniemeltä, 20, varsin mallikkaasti ja tuusulalainen ajoi kartturinsa Ari Koposen kanssa tasaisen varmasti SM3-luokan kärkipäässä.

– Kaikki toimii ja kolmantena ollaan, eli tyytyväinen pitää olla, totesi Luhtaniemi iltapäivähuoltoon tullessa.

Kilpailu sai kuitenkin Luhtaniemen osalta katkeransuloisen lopun. Vaikka hän ajoi Seinäjoella uransa parhaan lopputuloksen, oli vielä ennen viimeistä erikoiskoetta enemmänkin tarjolla. Luokkavoittoon ajanut Henri Hokkala oli jo ennen päätöserikoiskoetta mennyt menojaan yli puolen minuutin päähän, mutta sijoista kahdesta kuuteen käytiin kiivasta kamppailua erojen ollessa minimaalisen pienet. Luhtaniemi oli noussut upeasti toiseksi ennen viimeistä, 23-kilometristä erikoiskoetta.

– Viimeisellä pätkällä vedettiin risteys pitkäksi ja tiesin, että siinä hävittiin aika paljon, kertoi Luhtaniemi maalissa.

Pitkäksi mennyt risteys vei sen verran aikaa, että Luhtaniemi putosi lopputuloksissa neljänneksi sarjaa johtavan Jaro Kinnusen ja Samuli Vuorisalon taakse. Ensimmäinen palkintosijoitus jäi lopulta ainoastaan 1,4 sekunnin päähän.

– Harmittaa, tottakai. No, tämä on rallia. Neljäs sija on kuitenkin hyvä, Luhtaniemi päätti.

Rallin SM-sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua ja edessä on parin kuukauden mittainen tauko. Seuraavan kerran SM-pisteistä kilpaillaan elo-syyskuun vaihteessa Sastamalassa ja kauden päättää syyskuun lopussa ajettava Turun ja Salon SM-ralli.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit