Luhtaniemi metsästää Riihimäeltä kauden neljättä pistepottiaan – “Parhaamme tehdään”

16.5.2017 / 13:08
Jani Luhtaniemi vauhdissa Tahkorallissa maaliskuussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jani Luhtaniemi suuntaa motivoituneena kohti rallin SM-sarjan kesäkauden avausta, joka ajetaan tulevana lauantaina Riihimäellä. Ensimmäistä kauttaan Rallin SM-sarjassa ajava Luhtaniemi kilpailee SM3-luokassa Ford Fiesta R2 -autolla.

Jani Luhtaniemi, 19, on kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa onnistunut keräämään sarjapisteitä kaikista talvikauden osakilpailuista ja on kolmen ajetun kisan jälkeen luokassaan sijalla 15. Riihimäen SM-rallissa SM3-luokan sarjapisteistä kilpailee 22 kilpailijaparia. Vaikka luokan SM-pistekärjessä oleva Emil Lindholm on kisasta poissa, tulee kilpailu olemaan äärimmäisen tiukka ja tasainen.

– Emiliä lukuun ottamatta mukana ovat kaikki luokan kärkikuskit. Lisäksi Forsströmin Alex osallistuu “Riksuun” ja Kouvolaan kaksivetoautolla. Parhaamme tehdään, että saadaan haalittua mahdollisimman hyvä pistepotti joka osakilpailusta, Luhtaniemi sanoo tiedotteessaan.

SM-sarjan yli kahden kuukauden kilpailutauon aikana Luhtaniemi on treenannut niin nuottia, kuin fysiikkaakin. Tuntumaa soralle käytiin ottamassa Keravalla järjestetyssä TerraWise-pienoisrallissa, mistä tuliaisina oli suvereeni luokkavoitto, sekä kaikkien ajettujen erikoiskokeiden pohja-ajat. Riihimäellä ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 88 kilometriä. Aiempaa kokemusta Riihimäki-rallista ei Luhtaniemellä ole.

– Talvikeleillä meidän Fiestalla ei ihan kärkivauhteihin päästä, mutta soralla taas ollaan selkeästi nopeampia. Tulevan viikonlopun pätkät ovat nopeita ja teknisiä, joten nuotin pitää myös osua just eikä melkein, Luhtaniemi muistuttaa.

Lähde: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit