Luhtaniemi uudella kalustolla uudessa tiimissä Lempäälässä – “Nopeasti pääsin uuden pelin kanssa sinuiksi”

28.9.2017 / 17:51
Jani Luhtaniemi ja Juha-Pekka Jauhiainen (Kuva: Arto Kumpumäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Junioritasolta yleiseen luokkaan viime vuonna noussut Jani Luhtaniemi kilpailee nyt toista kauttaan Ford Fiesta R2:lla. Juuri 20 vuotta täyttäneen tuusulalaisen kehityskäyrä kulkee lupaavasti ylöspäin.

Viisi vuotta sitten kilpauransa nuorten luokan rallisprinteistä aloittanut Jani Luhtaniemi pääsee nyt etuvetoisten luokan huippukalustoon kiinni, kun rallin SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan viikonvaihteessa Lempäälässä. Luhtaniemi ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen ajavat finaalikisassa Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä. Kalustona on nykyaikainen Fiesta R2T EcoBoost -malli, jolla vastaavalla autolla kilpaillaan myös rallin MM-sarjan Junior-WRC-luokassa.

– Pääsin ajamaan kunnon ennakkotestit ja nopeasti pääsin uuden pelin kanssa sinuiksi. Verrattuna Fiestan edelliseen malliin, tässä moottorissa on enemmän voimaa ja etenkin vääntöä. Testien jälkeen jäi niin positiivinen tunne, että aivan kuin olisin ajanut tällä autolla jo koko kauden, Luhtaniemi kertoi tyytyväisenä.

Luhtaniemi ajaa ensimmäistä kauttaan rallin SM-sarjassa, jonka kovassa seurassa on mainio kasvattaa kokemusta ja vauhtia. Hänen paras SM-sijoitus on yhdeksäs ja nuorukainen on yksi niistä harvoista kuskeista, joka on ajanut kaikki kauden kuusi osakilpailua maaliin. Tasaisen hyvät suoritukset näkyvät erityisesti Ford Motorcraft FST -sarjassa, jossa kaikki Fiesta-kuskit kilpailevat keskinäisestä paremmuudestaan. Luhtaniemi on merkkisarjan pistetaulukossa kolmantena.

– Tähän saakka olemme joutuneet antamaan kärkinimille tasoitusta kaluston vuoksi. Nyt on hienoa lähteä kilpailemaan. Mitään erityistä tulostavoitetta ei ole asetettu, mutta tarkoitus on tietenkin yltää lähemmäksi SM-sarjan kärkeä, Luhtaniemi suunnitteli.

Ford Motorcraft FST pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Miika Hokkanen 84
2) Niko Mäkinen 54
3) Jani Luhtaniemi 50
4) Samuli Vuorisalo 27
5) Henrik Pietarinen 25
6) Anssi Valkonen 23
7) Patric Öhman 21
8) Teemu Kiiski 17
9) Markus Manninen 14
10) Tom Hanle 5

Teksti: Jarno Saari, Ford Motorcraft FST:n tiedotus


Facebook kommentit