Luka Nurmelle kauden toinen voitto – “Lähtökohdat olivat erittäin vaikeat”

30.8.2021 / 16:24
Sinivalkoiset värit olivat hienosti esillä sunnuntaina Nurburgringin radalla (Kuva: Tino Nurmi).

[ A- ] / [ A+ ]

Luka Nurmi ajoi toisen voittonsa rata-autoilun Ferrari Challenge Europe -sarjassa, kauden kymmenennessä kilpailulähdössä sunnuntaina Nurburgringin radalla Saksassa.

Siinä missä Formula 1:n MM-sarjan osakilpailu Belgian Spa-Francorchampsin radalla sunnuntaina kirjaimellisesti vesittyi rankkasateen piinatessa autourheilun kuninkuusluokan osakilpailua, oli tilanne lähes sama naapurimaa Saksassa ja Nurburgringin radalla, missä ajettiin viime viikonloppuna rata-autoilun Ferrari Challenge Europe -sarjan kauden yhdeksäs ja kymmenes kilpailulähtö.

Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja ja sarjan nuorin kuljettaja, 17-vuotias Luka Nurmi, oli lauantaina seitsemäs. Sunnuntaina sadesäässä ajettu kilpailu olikin sitten tamperelaisen juhlaa, Nurmi meni ja ajoi ykkösenä ruutulipulle, saavuttaen kauden toisen voittonsa tässä sarjassa. Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen ja sarjaa 44 pisteen erolla ennen toisena pisteissä olevaa Nurmea johtavaan Michelle Gattingiin oli ruutulipulla vajaa sekunti.

– Erityisen tyytyväinen olen siihen, että murheellisesta ja erittäin vaativasta kelistä huolimatta en tehnyt ainoatakaan virhettä ja pystyin ajamaan jokaisen kierroksen kärkivauhtia, neljännestä lähtöruudusta kilpailuun startannut Nurmi kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Nurmi nousi osakilpailuvoittajaksi heti kauden avausviikonloppuna Italian Monzassa, mutta sen jälkeen ei voittoja ole tullut. Useat palkintosijoitukset ovat kuitenkin pitäneet Nurmen tiukasti mukana mitalitaistelussa ja nyt tullut voitto maistui erityisen makealta, koska lähtökohdat Nurburgringin viikonloppuun olivat vaikeat.

– Nurburgringin rataa olin aikaisemmin ajanut vain simulaattorissa ja sen lisäksi meitä piinasi tekniset murheet auton voimansiirron kanssa. Kuitenkin tähän kilpailuun tiimi sai ne selätettyä ja pääsin nyt jälleen näyttämään osaamistani voiton lisäksi myös kilpailun nopeimman kierrosajan myötä, Nurmi hehkutti.

Kauden 11. ja 12. kilpailulähtö ajetaan 11.-12. syyskuuta Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa.

Pro-luokan pistetilanne 10/14 osakilpailun jälkeen

1) Michelle Gatting (DEN) 137
2) Luka Nurmi 93
3) Niccolo Schiro (ITA) 92
4) John Wartique (BEL) 79
5) Frederik Paulsen (DEN) 66

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit