Lukyanuk odotti nuorilta haastajiltaan enemmän – “Ennakkoon olimme jopa hieman huolestuneita”

6.5.2018 / 11:49
Alexey Lukyanuk ja Alexey Arnautov juhlivat Espanjan EM-rallin voittoa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kausi 2018 on lähtenyt käyntiin kokeneen Alexey Lukyanukin hallitessa tapahtumia suvereeniin tapaan. Kun takana on kaksi osakilpailua, on Lukyanuk voittanut enemmän erikoiskokeita kuin venäläisen kilpakumppanit yhteensä.

Edellisen kerran rallin EM-sarjassa sama kuljettaja oli voittanut kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua vuonna 2011, kun italialainen Luca Rossetti ajoi ykköseksi Italian ja Kroatian EM-ralleissa voittaen lopulta myös Euroopan mestaruuden. Alexey Lukyanuk yhdessä kartanlukijansa Alexey Arnautovin kanssa on juhlinut tänä vuonna voittoa niin Portugalin, kuin Espanjankin EM-rallissa.

– Tämä oli täydellinen kilpailu, enemmän ja vähemmän samanlainen kuin vuosi sitten. Voitimme paljon erikoiskokeita, vauhtimme oli hyvää ja itseluottamus kunnossa, kolmantena vuonna peräkkäin Espanjan EM-rallissa voittoon ajanut Lukyanuk kommentoi kauden toisen EM-rallin jälkeen.

Lukyanuk ajoi 14 erikoiskokeelle 10 pohja-aikaa ja johti kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta aina maaliin asti. Lukyanuk on ollut tänä vuonna kahdessa EM-rallissa nopein 16 erikoiskokeella, kun kilpakumppanit ovat yhteensä yltäneet 13 ek-pohja-aikaan. Lukyanuk itse odotti kohtaavansa Espanjan Kanariansaarten asfaltilla kovempaa kilpailua.

– Odotimme, että nuoret kilpakumppanimme tulisivat menemään täällä todella kovaa ja ennakkoon olimme jopa hieman huolestuneita siitä. Mutta onnistuimme tekemään hyvää työtä, sää suosi ja lähtöpaikkamme oli erinomainen. Kiitos myös Pirellille toimivista renkaista ja rengasvalinnoista. Kaikki meni hienosti ja ei ollut mitään suuria ongelmia, Lukyanuk paketoi viikonlopun tapahtumat.

Espanjan EM-ralli oli lopulta venäläiskuljettajien juhlaa, kun kauden ensimmäisen EM-rallinsa ajanut Nikolay Gryazin sijoittui toiseksi voittaen samalla alle 28-vuotiaiden junioriluokan.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän tulokseen. Odotin taistelevani täällä Junior U28 -luokan voitosta, joten oli vaikeaa taistella myös Alexeyta vastaan kokonaiskilpailun voitosta. Päätimme sitten keskittyä pitämään sijoituksemme, lopulta 51,4 sekuntia Lukyanukille hävinnyt Gryazin myönsi.

“Poliisi pysäytti meidät”

Saksalaiskuljettaja Fabian Kreimille yleiskilpailun kolmas sija oli uran ensimmäinen palkintosijoitus EM-sarjassa.

– Ilman muuta olen onnellinen tästä tuloksesta. Kärkikuljettajat ajoivat aivan uskomatonta vauhtia. Haluan ehdottomasti kiittää kartanlukijaani, Saksan Skodaa, sekä Raimund Baumschlagerin tiimiä, auto oli aivan uskomaton. Olen erittäin tyytyväinen vauhtiini, tämä oli kuitenkin ensimmäinen kertani tässä rallissa. Isoin haaste oli pitää huolta renkaista ja onnistuimmekin siinä aika hyvin, Kreim totesi.

Alle 28-vuotiaiden junioriluokassa toiseksi sijoittunut Kreim koki vielä ennen viimeistä erikoiskoetta tuskaisia hetkiä.

– Poliisi pysäytti meidät juuri ennen aikatarkastusasemaa. Olin siinä kohtaa aika huolestunut, että mitä tulisi tapahtumaan, erikoiskokeen lähdöstä myöhästynyt, mutta ilman aikasakkoa selvinnyt Kreim sanoi.

ERC2-luokassa Espanjan EM-rallissa mukana oli vain viisi kuljettajaa ja heistä maaliin asti selvisi kaksi. Voittoon ajoi hallitseva mestari Tibor Erdi Jr, joka Portugalissa joutui keskeyttämään. Unkarilainen ajoi luokan pohja-ajan yhtä vaille kaikille erikoiskokeille. Toisen sijan nappasi Sergey Remennik, mutta eroa voittajaan kertyi yli kuusi minuuttia.

ERC3-luokan kärkikolmikon muodostivat Florian Bernardi, Diogo Gago ja Martins Sesks. Bernardin suoritus oli huikea, sillä ranskalainen ajoi nyt uransa ensimmäisen EM-rallin. Gago, Sesks ja Simon Wagner olivat kärkikolmikko alle 27-vuotiaiden junioriluokassa ja ERC Ladies -luokan voittoon ajoi Emma Falcon.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lue myös!

Lukyanuk täysin omaa luokkaansa Espanjan EM-rallissa (5.5.2018)
Video! Espanjalaiskuljettajan voittotaistelu päättyi rajuun ulosajoon (6.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit