Lukyanukin tavoitteena jatkaa rallin EM-sarjassa myös ensi kaudella – “Vielä paljon työtä sen suhteen”

15.11.2017 / 15:05
Alexey Lukyanuk sijoittui tänä vuonna EM-sarjassa neljänneksi (Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjassa kolmella edellisellä kaudella loppupisteissä neljän parhaan joukkoon sijoittunut venäläiskuljettaja Alexey Lukyanuk aikoo jatkaa EM-sarjassa myös kaudella 2018. Lukyanuk kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan Venäjän Motorsportille.

Joulukuun 12. päivä 37 vuotta täyttävä Alexey Lukyanuk on sijoittunut rallin EM-sarjan loppupisteissä neljän parhaan joukkoon kolmella viimeisimmällä kaudella. 2015 venäläiskuljettaja pokkasi EM-pronssia, viime vuonna tuli EM-hopeaa ja tänä vuonna sijoitus oli neljäs, vaikka Lukyanuk joutui testionnettomuuden takia jättämään kesällä kaksi osakilpailua väliin.

Tällä kaudella Lukyanuk selviytyi kuudesta ajamastaan EM-rallista maaliin vain kahdessa, Espanjasta tuli voitto ja Tshekissä sijoitus oli toinen, mutta niiden vastapainona olikin sitten peräti neljä ulosajon seurauksena tullutta keskeytystä.

– Kausi ei missään nimessä ollut meiltä onnistunut. En voi syyttää pelkästään vain olosuhteita, vaan tottakai lähes jokaisella kerralla oli mahdollisuus tehdä jotain toisin ja välttää ongelmat. Jokainen tapaus on kuitenkin oma tarinansa, tottakai, ja meidän täytyy ottaa näistä oppia tulevaisuutta ajatellen, Lukyanuk sanoo Venäjän Motorsportin haastattelussa.

Tulos tai ulos -tyyli on tehnyt aina värikkäistä kommenteistaan tunnetuksi tulleesta Lukyanukista yhden EM-sarjan ehdottomista katsojien suosikkikuljettajista ja päätös jatkaa EM-sarjassa myös kaudella 2018 onkin näin ollen ehdottomasti hyvä uutinen. Lukyanukin kaltaisia persoonia sarja kun ehdottomasti tarvitsee.

– Kauden 2018 osalta täysi EM-sarja on ehdottomasti se tärkein asia. Vielä on kuitenkin paljon työtä edessä sen suhteen ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin, Lukyanuk toivoo.

Lukyanukilla on EM-sarjan lisäksi muitakin suunnitelmia ensi kauden kalenteriin.

– Olemme myös neuvotelleet mahdollisuudesta osallistua Tshekin asfalttisarjaan. Lisäksi haluaisin myös ajaa talvella ralleja meidän Liettuan tallissa olevalla Mitsubishi Lancer Evo X -autolla, joten odotamme Baltian kalentereiden julkaisua ja etsimme sitten rahoitusta. Tarkoituksena on myös tutustua rallin MM-sarjan erikoiskokeisiin. Se olisi mielestäni hyvää harjoitusta ja kokemusta, Lukyanuk korostaa.

Alexey Lukyanuk, 36

Rallin EM-sarjassa hopeaa 2016 ja pronssia 2015
Kaudella 2017 EM-sarjassa neljäs
Viisi EM-rallin voittoa 2015-2017
Ajanut urallaan vain kolme MM-rallia
Venäjän ja Viron rallimestari 2014

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit