M-Sport Ford julkisti autojensa värityksen – Red Bull jatkaa Ogierin mukana

26.12.2016 / 12:05
Sebastien Ogierin auto näyttää värien puolesta kovin tutulta. (kuva: M-Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Ford on julkistanut tulevan kauden WRC-autojensa värityksen. Sebastien Ogierin auto on Red Bullin väreissä. Energiajuomajätti on aiemmin tukenut väkevästi mm. Volkswagenia. Red Bull on myös Ogierin henkilökohtainen tukija. 

Ogierin käyttöön tuleva sinisävyinen Ford muistaa Red Bullin värien ja valkoisten yksityiskohtien kanssa hyvin paljon MM-sarjasta vetäytyneen Volkswagenin aiempaa kuosia.

Tallin kakkoskuskin Ott Tänakin auto sen sijaan kulkee ilman Red Bullin logoja. Auton design on pelkistetty, eikä siinä ole Red Bullin kaltaista pääyhteistyökumppania. Talli sanoo, että auton design on geometrinen, ja että se hakee inspiraatioa ikäänkuin naamiovalepuvusta, eli samanlaisesta pohjakuviosta, jota muidenkin autojen testiversiot ovat päällään kantaneet.

Tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2005, kun Fordin ”pääkuljettajien” autot ovat eri värisiä. Tuolloin Toni Gardemeisterin ja Roman Krestan autot olivat eri yhteistyökumppaneiden väreissä.

– Olemme suunnattoman ylpeitä Ford Fiesta WRC:stä ja näistä huomiotaherättävistä värityksistä. En malta odottaa Monte Carlon ralliin asti ja nähdä molemmat autot valmiina siellä, tallipäällikkö Malcolm Wilson hehkutti.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös: Volkswagenin huikea WRC-ura numeroina


Facebook kommentit