M-Sport kunnioittaa irlantilaiskuljettajan muistoa Suomen MM-rallissa

27.7.2019 / 17:54
M-Sport Ford -talli kunnioittaa Manus Kellyn muistoa Suomen MM-rallissa (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Irlantilainen Manus “Mandy” Kelly oli arvostettu rallikuljettaja, yrittäjä ja poliitikko. Kelly menehtyi kotimaassaan ajetussa Donegal Rallissa kesäkuussa.

Rallimaailma vastaanotti kesäkuussa suru-uutisen, kun perinteinen Donegal Ralli Irlannissa päättyi traagiseen ulosajoon. Kilpailun kolminkertainen voittaja Manus “Mandy” Kelly, 41, ajoi ulos viimeisen ajopäivän avauserikoiskokeella. Ulosajo oli sen verran raju, että Kelly menehtyi saamiinsa vammoihin. Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa ensi viikolla ja kilpailuun osallistuva M-Sport Ford -talli ilmoitti kunnioittavansa kilpailussa Kellyn muistoa.

– M-Sport Ford World Rally Team muistaa Manus Kellya ja hänen intohimoaan rallia kohtaan ensi viikolla ajettavassa Suomen MM-rallissa. Irlantilainen menetti traagisesti henkensä tänä vuonna Donegal Rallissa. Ralliyhteisö on kuitenkin tiivis, eikä hänen rakkauttaan ja intohimoaan rallia kohtaan unohdeta. Muistoa kunnioittaen Ford Fiesta WRC -autoissa on muistonauhat, Malcolm Wilsonin johtaman brittitallin tiedotteessa sanotaan.

Kelly oli Irlannissa tunnettu rallikuljettajan taidoistaan, sekä myös yrittäjänä, joka työllisti 60 ihmistä Letterkennyn kaupungissa. Kelly oli myös ahkera varainkerääjä ja hyväntekijä, sekä Fianna Fail -puoluetta edustanut poliitikko, joka valittiin kuukausi sitten Donegalin maakuntaneuvoston valtuutetuksi. Kellyä jäivät ikävöimään vaimo, heidän viisi lastaan, Kellyn vanhemmat, sekä Kellyn kahdeksan sisarusta.

M-Sport Ford -tallin kuljettajina Suomen MM-rallissa WRC-autoilla ajavat Teemu Suninen, Hayden Paddon, sekä Gus Greensmith.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta.

Lue myös! Perinteinen irlantilaisralli päättyi surullisesti, arvostettu kuljettaja menehtyi (24.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit