M-Sportilta uusi R5-luokan ralliauto heinäkuussa – Debyyttikilpailu Jyväskylässä?

19.1.2019 / 14:27
Gus Greensmith Ford Fiesta R5:n ratissa Meksikon MM-rallissa 2018 (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Malcolm Wilsonin johtama brittiläinen M-Sport Ford -talli aikoo vastata Skodan, Hyundain, Citroenin ja Volkswagenin tarjoamaan haasteeseen R5-luokan ralliautojen markkinoilla tuomalla ensi kesänä kilpailukäyttöön täysin uuden Ford Fiesta R5 -ralliauton.

Ford Fiesta R5 -ralliauton ensimmäinen versio esiteltiin jo vuonna 2013 ja sen jälkeen kyseinen malli on takonut menestystä kansallisten sarjojen lisäksi myös rallin MM- ja EM-sarjassa. MM-sarjassa Ford Fiesta R5 -autolla on voitettu vuosina 2013-2018 WRC2-luokka 16 osakilpailussa ja EM-sarjassa yleiskilpailu 18 kertaa. Viime vuonna venäläiskuljettaja Alexey Lukyanuk ajoi Euroopan mestariksi Ford Fiesta R5 -autolla.

Joulukuussa 2018, kun M-Sport Ford -tallin talousongelmat olivat esillä ja jopa tallin osallistuminen rallin MM-sarjaan kaudella 2019 oli uhattuna, tallin omistaja Malcolm Wilson paljasti Talkativen tuottamassa podcastissa M-Sport Fordin kotisivuilla, että sille menestystä tuonut R5-autobisnes on ollut elinehto tallille MM-sarjassa menestymisen suhteen.

– R5-autot ovat olleet meille erittäin hyvä bisnes ja suurin syy siihen miksi olemme pystyneet olemaan mukana MM-sarjassa huipulla. Tällä hetkellä nykyisen auton kauppa on kuitenkin hiljaista, koska ihmiset tietävät, että uusi auto on tulossa, Wilson taustoitti vaikeaa tilannetta.

Wilsonin mukaan uuden R5-auton testityöt käynnistyivät joulukuussa ja auto saataneen markkinoille heinäkuussa. Näin ollen yksi sen mahdollisista debyyttikilpailuista saattaakin olla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettava Suomen MM-ralli.

M-Sport Ford on ilmoittautunut rallin MM-sarjan uuteen WRC2 Pro -sarjaan ja sen kuljettajina MM-pisteistä taistelevat Gus Greensmith, sekä Lukasz Pieniazek.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit