M-Sportin jatko MM-sarjassa edelleen kysymysmerkki – “Jos olemme mukana, niin kahdella autolla”

11.12.2018 / 05:58
Malcolm Wilson (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Malcolm Wilsonin johtaman M-Sport-tallin jatko rallin MM-sarjassa on edelleen epävarmaa. Sen Wilson vahvisti tässä vaiheessa, että mikäli he ovat mukana MM-sarjassa ensi vuonna, niin brittitalli lähtee tavoittelemaan menestystä kahden auton ja kuljettajan voimin.

Vaikka M-Sport-tallin kaksi viimeisintä kautta rallin MM-sarjassa ovatkin olleet menestyksekkäät kolmen maailmanmestaruuden myötä, niin vaikeita aikoja taloudellisesti viimeiset pari vuotta elänyt Malcolm Wilsonin johtama brittitalli on juuri nyt kaikkea muuta kuin sataprosenttisessa valmiudessa puolentoista kuukauden päästä Monte Carlossa käynnistyvään uuteen kauteen.

Wilson puhui tallinsa nykyisestä tilanteesta avoimesti ja suoraan maanantaina julkaistussa Talkativen tuottamassa podcastissa. Wilsonin mukaan vaikka talli onkin pystynyt takomaan kilpailullisesti kovaa menestystä, niin kaupallisella puolella asiat eivät ole sujuneet yhtä hyvin. Sebastien Ogierin Citroenille siirtymisen myötä tallia parin vuoden ajan merkittävällä euromäärällä tukenut Red Bull ei jatkane M-Sportin tukijana enää tulevaisuudessa.

– Teemme tällä hetkellä kovasti töitä sen eteen, että pystyisimme jatkamaan MM-sarjassa ja siellä terävimmällä huipulla, Wilson korostaa.

Tällä hetkellä M-Sportilla on ensi kauden osalta kuljettajasopimus ainoastaan Teemu Sunisen kanssa, joka on toiminut tallin kuljettajana parin viimeisen kauden ajan.

– Se oli meille koko ajan selvää, että tulemme jatkamaan Teemun kanssa. Hän on kehittynyt todella paljon siinä pienessä ajassa mitä hän on ollut meillä. Olen täysin vakuuttunut siitä, että hän tulee olemaan tulevaisuudessa iso tähti MM-sarjassa, Wilson kehuu suomalaissuojattiaan.

Tällä hetkellä ilman tehdastallin sopimusta ensi kauden osalta kuljettajista ovat muun muassa Sebastien Loeb, Craig Breen, Mads Östberg, Hayden Paddon, Pontus Tidemand, sekä M-Sportilla kautensa päättänyt Elfyn Evans.

– Evans on edelleen mukana kuvioissa, kun mietitään ensi kauden kuljettajia, Wilson vahvisti.

Loebin tilanteeseen Wilson otti kantaa Rallysport Magazinen haastattelussa todeten, että ei ole käynyt keskusteluja ranskalaismestarin kanssa ja on muutenkin liian ennen aikaista tässä vaiheessa pohtia sitä ajaisiko Loeb M-Sportin Ford Fiesta WRC -autoa ensi kaudella vai ei.

Mikäli Wilson saisi paketin sellaiseen järjestykseen, että talli jatkaisi MM-sarjassa ja Loeb olisi yksi tallin kuljettajista, niin siinä tapauksessa M-Sportin kuljettajakokoonpanon muodostaisivat Loeb ja Suninen. Mikäli Loeb ei talliin siirry, niin siinä tapauksessa kuljettajat ovat Suninen ja joku muu, koska:

– Jos olemme mukana ensi kaudella, niin sitten olemme mukana kahden auton voimin. Ei kolmen, Wilson vahvisti.

Aiemmin joulukuussa Citroen-talli vahvisti, että se tulee lähtemään MM-sarjaan ensi kaudella kahden auton voimin, joita ohjastavat Ogier, sekä Esapekka Lappi. On selvää, että kahden auton talleina M-Sport ja Citroen tulevat antamaan autonvalmistajien mestaruustaistelussa melkoisesti tasoitusta kolmen auton Toyotaan ja Hyundaihin nähden.

Rallin MM-sarjan kausi 2019 käynnistyy perinteiseen tyyliin Monte Carlon osakilpailulla Ranskan Alpeilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit