Maailmankuulu hyppy ja ennätysyritys, joka epäonnistui – “Pitäisikö tätä todella kutsua vuosipäiväksi?”

13.4.2018 / 12:17
Guerlain Chicherit kilpailee MM-sarjassa omalla tiimillä (Kuva: Guerlain Chicherit Facebook).

[ A- ] / [ A+ ]

Guerlain Chicheritin yksi suurimmista unelmista toteutuu tänä viikonloppuna. Chicherit osallistuu Barcelonasta, Espanjasta käynnistyvään rallicrossin MM-sarjaan omalla tiimillään ja kalustona tiimi käyttää uusia Renault Megane -autoja.

GC Kompetition eli lyhennettynä GCK on ranskalaisen extreme-urheilijan Guerlain Chicheritin, 39, tiimi, joka osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallicrossin MM-sarjaan. Projektin eteen on tehty töitä nyt parin vuoden ajan ja GCK tuo lähtöviivalle Barcelonassa, Espanjassa tänä viikonloppuna kaksi täysin uutta Prodriven rakentamaa Renault Megane Supercar-luokan autoa. Chicheritin tallikaverina toista Meganea ajaa Jerome Grosset-Janin, 33.

– Meidän pitää olla realistisia, taso sarjassa on todella kova. Kuljettajat ovat todella nopeita, samoin muut tiimit ovat todella nopeita. Mutta olen urheilija ja olen taistellut koko elämäni ja kyllä, haluan voittaa. Yritän tehdä kaikkeni sen eteen, että se tapahtuisi, Chicherit sanoo rallicrossin MM-sarjan kotisivuilla.

Sen lisäksi, että Chicherit pyörittää omaa tiimiään MM-sarjassa, on hän mukana myös uudessa G-Fors-tiimissä, jonka tallipäällikkönä toimii Atte Varsta ja toinen kuljettajista on Jere Kalliokoski.

– Yhteistyö Stephanen (Orre, Fors Performancen perustaja ja G-Fors-tiimin tekninen johtaja) ja Aten kanssa G-Forsin rakentamiseksi, uusien lupaavien kuskien löytämiseksi, sekä koko tiimin valmentamiseksi kohti rallicrossin MM-sarjaa on mahtava mahdollisuus. G-Fors tarjoaa myös tilaisuuden lupaaville kuskeille nousta MM-sarjaan ja samalla pääsen myös itse seuraamaan kuljettajien kehitystä läheltä, Chicherit sanoi G-Forsin tiedotteessa marraskuussa 2017.

Kolme edellistä kautta satunnaisia osakilpailuja rallicrossin EM-sarjassa ajanut Chicherit on Monster Energy -urheilija, jonka erilaisia hurjia muun muassa autoilla tehtäviä temppuja yleisö on saanut vuosien varrella seurata sosiaalisen median kautta. Vuonna 2013 Chicherit pyöräytti Mini-autollaan hyppyristä onnistuneen voltin (katso video alapuolelta) ja tuo video on kerännyt YouTubessa tähän päivään mennessä yli 4,5 miljoonaa katselukertaa.

Tuo hyppy tehtiin ja kuvattiin Chicheritin kotiseudulla Tignesissä, Ranskassa ja sama oli paikka myös vuotta myöhemmin, mutta tällä kertaa Chicherit yrittikin sitten jotain todella hurjaa. Tarkoituksena oli suorittaa Minillä kaikkien aikojen pisin rampista autolla tehty hyppy. Vanhaa ennätystä piti hallussaan Tanner Foust, joka Indy500-kilpailun ohjelmanumerona vuonna 2011 leiskautti 332 jalan, eli noin 101 metrin mittaisen ilmalennon.

Chicheritin tavoitteena oli rikkoa tuo maailmanennätys ja lyödä ennätyslukemat 360 jalkaan, noin 110 metriin. Valmistelut oli tehty huolella ja heti ilmalennon alkaessa kaikki näyttikin hyvältä, mutta sitten Mini syöksyi kuitenkin keula edellä kohti maata ja siitä alkoi pyöriminen, joka ei meinannut päättyä millään.

Kuten alapuolella olevista videoista voi hyvin havaita, niin tärsky oli todella kova ja Chicheritin onni olikin, että turvavarusteet toimivat ja kuljettaja selvisi hurjan näköisestä rytäkästään vähäisin vammoin. Tuosta maailmankuulusta hypystä ja ennätysyrityksestä tuli maaliskuussa kuluneeksi neljä vuotta. Chicherit julkaisi Facebook-sivullaan lyhyen videon tapauksesta ja liitti vielä mukaan varsin osuvat sanat.

– Neljä vuotta sitten tähän samaan aikaan. Pitäisikö tätä todella kutsua vuosipäiväksi, Chicherit kirjoitti.

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. GCK-tiimin kuljettajat Chicherit ja Grosset-Janin kilpailevat numeroilla 36 ja 74.

 

THAT World Record Attempt – 4 Years Later!???? Should I really call this an anniversary?

4 years ago today! Check out the full video on GoPro’s YouTube channel here >> http://bit.ly/THEJump

Julkaissut Guerlain Chicherit 16. maaliskuuta 2018

 

 

 

Lue myös! G-Fors ja Kalliokoski kovin tavoittein alkavaan kauteen – “Teknisestä näkökulmasta katsottuna taideteos” (13.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: GoPro ja Mini (YouTube)


Facebook kommentit