Maailmanmestari Ogierilta kovaa kritiikkiä: “Tässä ei ole mitään järkeä”

10.2.2016 / 20:54
Sebastien Ogier oli nopein viime vuonna Ruotsin lumilla (Kuva: Volkswagen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallin järjestäjät ilmoittivat maanantaina pitämänsä hätäkokouksen jälkeen, että lämpimän ja sateisen sään riivaama talviralli tullaan ajamaan, mutta lyhennettynä. Spekulointi rallin kohtalosta on jatkunut ilmoituksesta huolimatta kiivaana läpi alkuviikon ja harva uskoo järjestäjien tavoitteeseen, että ralli voitaisiin ajaa läpi pelkästään nyt tehdyillä muutoksilla. Viimeisimpänä epäilijöiden joukkoon liittyi rallin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier, joka antoi keskiviikkona käynnistyneen nuotitusjakson jälkeen ruotsalaisen Värmlands Folkblad-lehden haastattelussa kovaa kritiikkiä kilpailun järjestäjille.

Ruotsin MM-rallin kaksipäiväinen nuotitusjakso käynnistyi tänään keskiviikkona ja päättyy huomenna torstaina. Värmlands Folkbladin haastattelussa Volkswagenin ranskalaiskuljettaja Sebastien Ogier kritisoi rallin järjestäjien päätöstä ajattaa rallia erikoiskokeilla, missä tiet ovat sulat ja ajaminen täysin mahdotonta.

– En tiedä, mitä teemme täällä, tässä ei ole mitään järkeä! En ymmärrä miksi me edes teemme nuotitusta täällä, tuhoamme nämä tiet ilman mitään syytä. En tiedä kuka teki tämän päätöksen, mutta se on täysin typerä, Ogier jyrähti eikä usko, että ralli tullaan ajamaan, ei ainakaan tässä muodossa mitä on suunniteltu.

– Ei, en usko.

Ogierin tallikaverin Jari-Matti Latvalan mukaan nyt tehtävän nuotitusjakson aikaan teiden ollessa pehmeitä, niihin muodostuu uria ja mikäli lämpötila menee pakkasen puolelle ennen rallin alkua, mitä järjestäjät kovasti toivovat, ja jäädyttää tiet, urat aiheuttavat omat vaaratekijänsä kuljettajille.

– Ainoat tiet mitä voisimme ajaa, ovat Norjan puolella. Siellä voisimme ajaa lyhyen rallin, se olisi ok, Ogier viittasi perjantain ajopäivän erikoiskokeisiin, jotka vievät rallireitin naapurimaa Norjan puolelle.

Myös Fordin Ott Tänakin twiitti keskiviikkona on samoilla linjoilla Ogierin näkemysten kanssa.

– Hienot olosuhteet Norjan erikoiskokeilla, mutta Ruotsin puolella ei ole mitään mahdollisuuksia ajaa talvirallia, Tänak kirjoittaa Twitterissä.

“Yksinkertaisesti emme voi ajaa tätä rallia nyt”

Ogier muistuttaa, että nastarenkailla ajaminen sorateillä olisi turvallisuusriski.

– Loput reitistä olisi sorarallia ja olisi todella vaarallista lähteä edes kokeilemaan sitä. Soralla menetämme pyöristä heti alkuvaiheessa nastat ja sen jälkeen touhusta tulee todella vaarallista, nastarenkaita kun ei sellaiseen käyttöön ole suunniteltu. Tiedän, että se olisi todella vaikea päätös kaikille, mutta yksinkertaisesti emme voi ajaa tätä rallia nyt, Ogier sanoi suoraan.

Mikäli Ruotsin MM-ralli käynnistyy sen aikataulun mukaisesti, jonka järjestäjä maanantaina ilmoitti, ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantai-aamuna kello 9.51 Suomen aikaa.

Aiemmin tällä viikolla! Sääolosuhteet uhkaavat peruuttaa Ruotsin MM-rallin
Aiemmin tällä viikolla! Ruotsin MM-ralli ajetaan, mutta reitti lyhenee

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: Värmlands Folkblad


Facebook kommentit