Maailmanmestari Sami Pajari nähdään Riihimäen SM-rallissa kuninkuusluokassa

20.1.2022 / 18:59
Sami Pajari voitti viime vuonna rallin junioreiden maailmanmestaruuden (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin junioreiden hallitseva maailmanmestari Sami Pajari avaa kilpailukautensa tänä viikonloppuna ajettavalla Monte Carlon MM-rallilla.

Rallin MM-sarjan kauden avaus, legendaarinen Monte Carlon MM-ralli, käynnistyy tänään torstaina. Alemmissa luokissa suomalaisista mukana nähdään junioreiden hallitseva maailmanmestari Sami Pajari, joka kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa osallistuvat Ranskan Alpeilla ajettavaan haastavaan kilpailuun nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla uudistuneessa WRC3-luokassa.

– Kolme päivää on tänne testattu. Olemme koettaneet löytää kilpailun olosuhteita vastaavat harjoituspaikat, mutta helppohan tänne ei ole harjoitella, kun olosuhteet voivat olla mitä tahansa. Esimerkiksi nyt näyttäisi olevan vähemmän lunta ja jäätä mitä odotettiin, mutta se tilanne voi täällä muuttua hyvinkin nopeasti. Muuten tiestö oli hyvin pitkälti sellaista kuin odotinkin, Pajari kommentoi tiedotteessaan kauden avauksen alla.

Sekä Pajarille, että Mälköselle kyseessä on ensimmäinen osallistuminen Monte Carlon MM-ralliin ja lisäksi Pajari kilpailee nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisessä kilpailussa nelivetoautolla. Aiempaa kilpailukokemusta Pajarilta löytyy nelivetoisen ratista kuuden erikoiskokeen verran viime vuoden Kokkolan SM-rallista, missä alla oli samanlainen auto kuin nyt Monte Carlon MM-rallissa. Lahtelainen tiedostaa edessä olevan kilpailun haasteellisuuden.

– Onhan tämä ikoninen kilpailu, todella mahtavaa olla täällä! Iso haaste, mutta samalla olen myös hyvin innoissani. Saimme jäänuottiautoon mukavia luottomiehiä, kun Teemu Asunmaa ja Marko Salminen tarkastavat olosuhteet kisapäivänä edellämme. Jos nuotituksen jälkeen on olosuhteisiin tullut muutoksia, niin saamme niistä ajantasaista tietoa, Pajari taustoittaa.

Viime kaudella Pajari ja Mälkönen osallistuivat yhdessä Rovaniemen MM-ralliin, Puolan EM-ralliin, sekä Kokkolan SM-ralliin ja näistä kolmesta kilpailusta kansainväliset kilpailut toivat kaksikolle luokkavoitot. Ei kahta ilman kolmatta?

– Suoranaisia tulostavoitteita kilpailuun ei ole. Tämä on meille vain yksittäinen ralli, jossa haetaan kokemusta niin autosta kuin tästä kilpailustakin, Pajari korostaa.

Pajarin lisäksi WRC3-luokassa Monte Carlon MM-rallissa kilpailevat italialainen Enrico Brazzoli, unkarilainen Zoltan Laszlo, sekä tshekkiläinen Jan Cerny. Tässä porukassa Pajari edustaa todellakin sitä nuoriso-osastoa, sillä Laszlo on 58-vuotias, Brazzoli 56-vuotias ja Cerny 31-vuotias.

Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailu, legendaarinen Monte Carlo, käynnistyy erikoiskokeiden osalta torstai-iltana kello 21.18 Suomen aikaa. Maaliin saavutaan sunnuntaina. Monte Carlon MM-rallin jälkeen Pajarin kausi jatkuu helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavalla Riihimäen SM-rallilla, missä alla on Ford Fiesta R5 -auto ja luokkana tietysti rallin SM-sarjan kuninkuusluokka, SM1. Pajari voitti kaksivetoisten autojen SM3-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2019.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit