Määttälä driftingin Suomen mestari – “En tiedä onko koskaan ollut näin hyvää ajamista”

28.8.2019 / 16:15
Niko Määttälä, driftingin Suomen mestari vuosimallia 2019 (Kuva: Mika Sorsa / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Driftingin SM-sarja sai loppuhuipennuksen viime lauantaina, kun SM-mitalit ratkaistiin Seinäjoella, kauden viimeisessä osakilpailussa. Kauden viimeiseen osakilpailuun startattiin Niko Määttälän 49 pisteen johtoasemasta, mutta takana oli mitalitaisteluun kovasti tunkua.

Lajittelu sujui kärjen osalta erittäin tasaisissa merkeissä. Korkeimmat pisteet nakutti Mika Keski-Korpi ennen Niko Määttälää, Jonathan Hastia, Juha Pöytälaaksoa ja Eero Yli-Sipilää. Myös kuudenneksi korkeimmat pisteet haalineelle Kristiina Aallolle kirjattiin upeasti yli 90 pistettä.

Määttälän vakuuttavat lajittelupisteet nostivat hänet tässä vaiheessa erittäin lähelle Suomen mestaruutta. Sinetti tälle saatiin lopulta jo kaavion puolivälissä, kun Määttälä jatkoi tykitystä kohti finaalia. Tuore Suomen mestari viimeisteli upean kautensa voittamalla finaalissa ensimmäistä kertaa palkintopallille nousseen Jonathan Falckin. Suomen mestaruus oli Määttälälle uran ensimmäinen.

– Lajittelun jälkeen kaaviovaiheessa rupesi jo tuntumaan, että ei ole enää ajatuksia päässä. Oli pikkuisen vapautuneempaa. En tiedä onko koskaan ollut näin hyvää ajamista, kuin siinä vaiheessa. Kyllä mestaruus maistuu todella hyvälle. Hienosti jätkät tsemppasi loppuun asti, että sai pidettyä ajamisen jotenkin kasassa, Määttälä kommentoi kilpailun jälkeen.

SM-hopeaa nappasi Pöytälaakso ja SM-pronssille itsensä nosti Seinäjoella kolmanneksi ajanut Ville Kaukonen.

Teksti: Taneli Niinimäki, driftingin SM-sarjan tiedotus


Facebook kommentit