Mad-Croc Racingin Tuomas Pöntinen ajoi voittoon Kemoran radalla

14.6.2016 / 10:41
Emma Mäkinen (77) ja Tuomas Pöntinen (7) Kemoran radalla (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarja jatkui Vetelin Kemorassa viikonloppuna. Mad-Croc  Racingin Emma Mäkinen ja Tuomas Pöntinen toivat Mininsä lauantaina ruutulipulle kolmantena ja neljäntenä. Sunnuntain kilpailussa Pöntinen ajoi kauden toisen voittonsa ja Emma Mäkinen sijoittui varikon läpiajorangaistuksen jälkeen seitsemänneksi.

Lauantain ensimmäisessä SM-osakilpailussa Emma Mäkinen ja Tuomas Pöntinen järjestivät hurjan kilpa-ajonäytöksen kolmannesta sijasta. Koko kymmenen kierroksen kilpailun toinen toista vastaan tiukasti ajaneet tiimikaverit ylittivät maalilinjan rinta rinnan. Taistelun kolmospaikasta päättyi lopulta Mäkisen eduksi niukkaakin niukemmalla 11 sadasosan erolla.

Sunnuntaina käyty viikonlopun toinen SM-lähtö oli Pöntisen näytöstä. Luokan SM-pisteykkösenä jatkava Pöntinen voitti lähdön selvällä erolla seuraavaan. Mäkiselle määrättiin varaslähdön takia varikon läpiajorangaistus, jonka seurauksena Mäkinen putosi joukon viimeiseksi. Rangaistuksesta sisuuntunut Mäkinen kellotti yli puolen sekunnin erolla kilpailun nopeimman kierrosajan ja nousi komeasti seitsemänneksi.

– Lähtö onnistui hyvin. Olin Emman takana toisena ja kun Emma joutui ajamaan varikolle, niin sen jälkeen nousin kärkeen. Ei tämä olisi voinut juuri paremmin mennä.  Hetken aikaa sain vielä katsella peileihin, mutta kisan puolivälin jälkeen ero takana ajaviin kasvoi ja pääsin heiltä karkuun. Mestaruus on ollut koko ajan tähtäimessä ja alkukauden perusteella se on myös realistista saavuttaa, Pöntinen kommentoi sunnuntain startin jälkeen.

– En huomioinut sitä, että olisin varastanut, mutta tuomaristo näki asian toisin. Pääsin startista keulille, mutta rangaistuksen takia putosin viimeiseksi. Varikon läpiajorangaistuksen jälkeen vauhtini oli koko ajan hyvää. Kilpailun nopein kierrosaika hieman lämmittää, mutta pettynyt totta kai olen. Olisi ollut kiva nähdä kuinka korkealle vauhtini olisi tänään riittänyt. Tulihan taas yksi kokemus lisää, Mäkinen puolestaan kertasi kilpailun kulkua.

Kahden ensimmäisen SM-viikonlopun jälkeen Pöntinen ajaa V1600-luokan SM-pistejohdossa ja Mäkinen viidentenä. Sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Viron Pärnussa.

V1600-luokan SM-pisteet 4/12 osakilpailun jälkeen

1. Tuomas Pöntinen (Mini) 84
2. Noora Lähteenmäki (Honda) 62
3. Jaakko Louhi (Alfa Romeo) 60
4. Aleksi Kalsta (Honda) 57
5. Emma Mäkinen (Mini) 49

Lähde: Mad-Croc Racingin tiedote


Facebook kommentit