Mads Östberg kumoaa tiedot Suomen MM-rallista – “Sattuu aivan helvetisti”

2.7.2019 / 15:58
Mads Östberg Suomen MM-rallissa kaksi vuotta sitten (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Uutisoimme eilen maanantaina, että Citroen-talli osallistuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin kolmella WRC-autolla ja kolmatta autoa ajaa Mads Östberg. Norjalaiskuljettaja lähestyi toimitustamme myöhään maanantai-iltana ja kumosi nämä tiedot.

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan tänä vuonna Citroenilla WRC2 Pro -luokkaa rallin MM-sarjassa ajanut Mads Östberg nähdään Suomen MM-rallissa kolmannen Citroenin WRC-auton ratissa. Näin Citroen-tallin kuljettajatrion Keski-Suomen sorasirkuksessa muodostavat Sebastien Ogier, Esapekka Lappi, sekä Östberg, joka vuosi sitten ajoi Suomen MM-rallissa Citroenilla toiseksi.

Östberg lähestyi maanantai-iltana UrheiluUutiset.comin toimitusta ja ilmoitti, että ei tule kilpailemaan Suomen MM-rallissa, ei WRC-autolla, eikä myöskään R5-luokan autolla.

– En osallistu Suomen MM-ralliin R5-luokassa, enkä WRC:ssä. Olen todella pahoillani tästä, koska rehellisyyden nimissä on sanottava, että Suomen MM-ralli on minun suosikkikilpailuni, joten sattuu aivan helvetisti, etten voi ajaa siellä tänä vuonna. Teemme tällä hetkellä paljon kehitystyötä ja tarvitsemme aikaa testaamiseen, jotta voimme jatkaa positiivista trendiämme. Siksi tämä kilpailutauko, Östberg ilmoitti.

Urallaan 124 MM-ralliin osallistunut Östberg on nähty Suomen MM-rallissa kilpailemassa vuosina 2006-2018 yhteensä 13 kertaa. Viime vuoden kakkossijan lisäksi norjalaiskuljettajan CV:stä löytyy kaksi muutakin palkintosijoitusta Jyväskylästä, kun hän vuonna 2015 ajoi Citroenilla kolmanneksi ja kahta vuotta aiemmin Fordilla myös kolmanneksi. Östberg on aina viihtynyt hyvin Suomessa ja myös suomalaiset rallifanit ovat hänen tekemisiään aina arvostaneet.

– Iso kannustus kaikille suomalaisille rallifaneille, sekä kilpailun organisaatiolle. Toivottavasti saatte tänäkin vuonna hienon kilpailun, aivan kuten aina on Suomessa ollut, Östberg kehuu.

Saamiemme tietojen mukaan Östbergin Citroen-sopimus Suomen MM-ralliin WRC-autolla tullaan julkistamaan keskiviikkona. Myös maanantaina näkökulmassa spekuloimamme M-Sport Fordin ja Hayden Paddon välinen sopimus Suomen MM-rallin osalta näyttäisi osuvan kohdalleen, sillä saamiemme tietojen mukaan myös Paddonin sopimus brittitallin kanssa julkistetaan keskiviikkona. Näin M-Sport Fordin kuljettajakolmikko Jyväskylässä olisi Teemu Suninen, Elfyn Evans ja Paddon.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.-4. elokuuta.

Suomen MM-rallin tehdaskuljettajat 2019

Toyota Gazoo Racing

Ott Tänak
Jari-Matti Latvala
Kris Meeke

Hyundai Motorsport

Thierry Neuville
Andreas Mikkelsen
Craig Breen

Citroen Racing

Sebastien Ogier
Esapekka Lappi
Mads Östberg *

M-Sport Ford

Teemu Suninen *
Elfyn Evans *
Hayden Paddon *

* = Ei vielä vahvistettu virallisesti tallin toimesta

Lue myös!

Viime vuoden yllättäjä WRC-auton rattiin (1.7.2019)
Näkökulma: Jysäyttääkö Wilson todellisen yllätyskortin? (1.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit