Mäkelä hurjassa vauhdissa HRT-sarjan avauksessa – “Tosi tyytyväinen, tähän pyrittiinkin”

3.2.2019 / 12:04
Joni Mäkelä oli huippuvauhdissa Seurahuone Rallin Historic-kilpailussa (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Joni Mäkelä ajoi 1600-kuutioisella Ford Escortilla hämmästyttävän ylivoimaisen voiton Savonlinnassa voittaessaan Historic Rally Trophy -sarjan kauden ensimmäisen osakilpailun. Neljän erikoiskokeen ja noin 70 ek-kilometrin jälkeen Mäkelä jätti seuraavaksi sijoittuneen Juha Laaksosen noin minuutin päähän.

Pari vuotta sitten valmistuneella autollaan Joni Mäkelä ei jättänyt epäilystäkään siitä, kuka Seurahuone Rallissa oli päivän nopein kuljettaja. Heti rallin avauspikataipaleella jopa nelivetoisella Audilla ja vieläpä nuotteja käyttänyt Martti Sirrokin taipui kaksivetoista kuljettaneelle reilun kahdeksan sekunnin verran noin 13 kilometrin pätkällä. Mäkelä ei vaatimattomana miehenä osannut selittää vauhtinsa salaisuutta.

– Pakosarjan tiiviste meni, mikä vei vähän tehoja, mutta ei se oikeastaan ajoon vaikuttanut. Ehkä viimeisellä pätkällä se vähän hankaloitti menemistä. Olen tosi tyytyväinen, tähän sitä pyrittiinkin. Kausi on kiva aloittaa voitolla. Vähemmän on onnistumisia tullut viime aikoina auton ongelmien vuoksi. Eikä ihan ilman ongelmia nytkään selvitty sillä iskarit, jotka on ostettu kymmenen vuotta sitten ensimmäiseen ralliautooni, antautuivat nyt kokonaan. Me ajettiin se mikä päästiin, Mäkelä kommentoi kilpailun jälkeen.

Juha Laaksonen myönsi maalissa, että tappion syynä lienevät olleet uudet renkaat.

– En tykännyt sittenkään näistä leveistä pyöristä, kapeammat olisivat olleet tällä kertaa sittenkin parempi valinta. Edessä toimi hyvin, mutta takapäässä ei, myönsi Laaksonen, joka nousi Mäkelän jälkeen kakkoseksi heti toisen erikoiskokeen jälkeen.

Laaksonen onnistui pitämään muut takanaan, mutta Mäkelän vauhtiin ei ollut tänään mahdollisuuksia.

– Oltiin jo niin monta kertaa penkassa ja sitten päätin rauhoittaa ajoa ja tulla varmasti maaliin. Ykkösellä jäätiin jo niin paljon, ettei ollut mitään järkeä lähteä riskeeraamaan liikaa. Jonille (Mäkelä) hatunnosto, mies ajoi todella hienosti tänään, Laaksonen kehui kilpakumppaniaan.

Janne Kanerva on historicien vuoden 2017 ikäkausimestari. Viime vuonna Jannen ja isä-Harrin kautta värittivät tekniikkaongelmat. Tälle kaudelle kaksikko on rakentanut uuden auton, minkä odotettiin tuovan heidät takaisin taisteluun kilpailun nopeimman kuljettajan tittelistä.

– Mäkelä meni alusta asti niin kovaa, ettei lähdetty siihen taisteluun mukaan. HRT-sarjassa kerätään pisteitä luokittain ja luokkavoittohan tässä taas tuli, jutteli Kanerva maalissa.

Aivan ilman ongelmia eivät Kanervatkaan tästä kisasta selvinneet.

– Kolmosvaihde puuttuu vaihdelaatikosta kokonaan. Heti ykkösellä ongelma alkoi. Sen jälkeen oli hankala ajaa, sillä kolmonen olisi näillä teille ollut juuri se ajovaihde. Kanerva taustoitti.

Nuottisarjan voitti nelivetoisella Audilla ajava Antero Laine, joka oli samalla koko Historic-porukan 10. nopein kuljettaja. Maastosta kantautui kilpailun aikana tietoa, että Laine oli ainakin kakkosella ajanut ulos, mutta onneksi ei ollut ojaa ja auto nousi ”lainemaisesti” takaisin tielle ja meno jatkui.

Historic Rally Trophy -sarjassa kilpailijat keräävät HRT-pisteitä luokittain neljässä ikäkategoriassa. Loppupisteisiin lasketaan viiden parhaan kisan tulos. Seuraava osakilpailu ajetaan 9. helmikuuta Laukaassa Peurunkarallin merkeissä.

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rally Trophyn tiedotus


Facebook kommentit