MOTORSPORT

Mäkinen täräytti Sisulla brittien BTRC-sarjan kärkeen: “Kilpailemaan ja voittamaan tänne tultiin”

Mad-Croc Racingin ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen ei Britannian ratakuorma-autojen mestaruussarjan avausviikonloppuna kuvia kumartanut. Auralainen hallitsi Sisullaan Brands Hatchin moottoriradalla käytyä BTRC-sarjan avausta suvereenisesti.

Viikonlopun neljästä startista Mäkinen voitti kolme, oli kerran toinen ja kellotti jokaisessa lähdössä kilpailun nopeimman kierrosajan.

– Kaikki toimi hienosti. Auto pelasi ja kuten huoltokin. Meillä on hyvä porukka täällä. Vähän jäi harmittamaan se yksi toinen sija. Lähdin ruudusta 13 ja olin kahdeksan kierrosta ennen maalia jo sekunnin päässä kilpailua johtaneesta kaverista, kun kisa keskeytettiin punaisella lipulla. Ei sille voinut mitään, Mäkinen totesi.

Mad-Croc Racingin suomalaiskuljettajan vauhti Brands Hatchin lyhyellä niin sanotulla Indy-radalla oli koko viikonlopun hurjaa. Auralaisen nopeimman kierrosajan 1:01,996 keskinopeus nousi 112,88 km/h vaikka Sisun huippunopeus on rajoitettu 159 km/h.

– Kun täällä pärjää niin joutuu heti takariviin. Ensimmäistä lähtöä lukuun ottamatta sain startata jokaiseen lähtöön kaikkien muiden takaa. Kun ruudukossa on tusinan verran isoja autoja edessä niin siinä sai ihan tosissaan ajaa, jotta pääsi kärkeen.

Mäkinen hämmästeli kanssakilpailijoiden ajolinjoja. Jopa kierroksella ohitettavat peittelivät edessä sen minkä ehtivät.

– Kyllä kaverit kokeilivat peitellä joka paikassa. Kun eivät ajaneet suoraa niin pääsin melko helposti muun muassa lähtösuoralla heistä ulkokautta ohi. Ulkolinjaa ajaessani sain heihin verrattuna paljon paremmin ulostulovauhdin. Ja eihän sitä kenenkään perässä viitsi ajella, Mäkinen hymyili viikonlopun kolmannen voittonsa jälkeen.

Mäkisen hurja vauhti ja avausviikonlopun menestys ei enää otettu kanssakilpailijoiden toimesta yhtä riemukkaasti vastaan kuin mitä Sisun ja Mäkisen viime vuoden ensivierailun jälkeen osattiin odottaa.

– Jokaisen lähdön jälkeen tultiin jollain tekosyyllä tarkastamaan joku osa autosta, kuten Sisun perä tai turvakaarien sääntöjen mukaisuus. Pyydettiin, että Sisun savunmuodostusta pitäisi vähentää, mutta meidän auto ei oikeasti savuta yhtään. Harmittaahan se, kun kaukaa Suomesta tullaan ja pärjätään. Mutta kilpailemaan ja voittamaan tänne tultiin, Mäkinen muistutti.

Britannian avoin ratakuorma-autosarja jatkuu kuukauden kuluttua 22.-23. huhtikuuta Pembreyn moottoriradalla. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy marraskuun alussa Brands Hatchiin.

Lähde: Mika Mäkisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com