Mäkinen tyytyväinen tallinsa suoritukseen Saksassa – “Jari-Matti olisi voinut taistella voitosta”

20.8.2017 / 17:41
Juho Hänninen vauhdissa lauantaina Panzerplatten erikoiskokeella (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin tulos Saksan MM-rallista oli Juho Hännisen neljäs ja Jari-Matti Latvalan seitsemäs sija. Tämän lisäksi kaikki kolme Toyota-kuljettajaa ajoivat vähintään yhden pohja-ajan, joita yhteensä kertyi viisi. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli tyytyväinen tallinsa esitykseen kauden 10. MM-osakilpailussa.

– Olen erittäin tyytyväinen suorituskykyymme tässä rallissa. Ilman Jari-Matin (Latvala) ongelmia perjantaina tulos olisi voinut olla vieläkin parempi, koska alussa hänen vauhtinsa oli hyvällä tasolla ja Jari-Matti olisi helposti voinut taistella voitosta, Tommi Mäkinen sanoo Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Sunnuntaina Toyota-kuljettajat ajoivat kahdelle erikoiskokeelle pohja-ajan, kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella Esapekka Lappi ja Latvala nappasivat kaksoisvoiton ja rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella Lappi oli toiseksi ja Latvala kolmanneksi nopein kuljettaja.

– Tämä päivä oli meille erittäin hyvä päivä, erityisesti Esapekan osalta, joka teki ison parannuksen. Hän sai lisää itseluottamusta tälläisissä olosuhteissa ajamisesta ja nyt olen todellakin varma siitä, että Esapekka on valmis taistelemaan täällä toden teolla ensi vuonna, Mäkinen vakuuttaa.

Kovimmasta suorituksesta Toyota-triosta vastasi tottakai tallille neljännen sijan tuonut Juho Hänninen, joka kilpaili Saksan MM-rallissa ensimmäistä kertaa urallaan WRC-autolla.

– Juho ajoi kaiken kaikkiaan loistavasti ja teki kovia pätkäaikoja. Oli myös lähellä, että Juho olisi taistellut täällä palkintosijoituksesta, Mäkinen kehuu.

Kauden toinen puhtaasti asfaltilla ajettu MM-ralli antoi Mäkisen mukaan ison määrän lisäbuustia tallille tulevia ralleja ja haasteita ajatellen.

– Uskomme nyt, että suorituskykymme asfaltilla on hyvällä tasolla. Kaikki näyttää hyvältä tulevaisuutta ajatellen. Seuraavaksi Espanjaan ja myös siellä meidän pitää pystyä vieläkin nostamaan tasoamme.

Espanjan MM-ralli ajetaan lokakuun alussa.

Lue myös! Näkökulma: Juho Hänninen kaivoi ässän hihastaan juuri oikealla hetkellä (20.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit