Mäkinen vakuuttunut, että Latvala voittaa – “Erinomainen luotto autoon ja auto toimii”

28.10.2018 / 08:21
Jari-Matti Latvala johtaa Espanjassa lauantain jälkeen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalalla on tänään sunnuntaina mahdollisuus tehdä paluu osakilpailuvoittajaksi rallin MM-sarjassa 20 kuukauden tauon jälkeen ja samalla jatkaa komeaa, vuonna 2008 käynnistynyttä putkeaan. Haaste tulee olemaan kuitenkin kovin mahdollinen, kun tuota ykkössijaa janoavat myös moninkertaiset maailmanmestarit Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb.

Jari-Matti Latvalan osalta Espanjan MM-ralli on ollut melkoista vuoristorataa. Torstain yleisöerikoiskoe toi lähes täydellisen epäonnistumisen, mutta heti perjantai-aamun erikoiskokeilla Latvala nousi toden teolla taistelemaan voitosta. Rengasrikko pudotti kuitenkin töysäläisen sijalle 10. ja takaa-ajajaksi. Tuo takaa-ajo tuottikin tulosta lauantaina ja kun kilpailua hallinnut Ott Tänak kärsi rengasrikon, huomasi Latvala nousseensa johtoon ennen viimeistä ajopäivää.

– Olla johdossa sen jälkeen mitä tapahtui perjantaina, on hieno asia ja osoittaa sen, että koskaan ei saa antaa periksi. Olosuhteet olivat tänään todella vaativat koko päivän ajan, oli sadetta ja tiellä mutaa. Auto toimi hyvin ja mielestäni rengasvalintamme olivat hyviä. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella olin hieman liian varovainen ja hävisimme aikaa, mutta silti: johdamme kilpailua, Latvala kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Hyvässä syysvireessä oleva Latvala on ajanut neljässä viimeisimmässä MM-rallissa kolme palkintosijoitusta, mutta edellinen voitto on 20 kuukauden takaa, Ruotsin MM-rallista helmikuulta 2017. Latvalan uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto tuli Ruotsin osakilpailusta vuonna 2008 ja tuon jälkeen MM-sarjan tämän hetken kokenein kuljettaja on juhlinut vähintään yhtä osakilpailuvoittoa joka vuosi.

Nyt Latvalalla olisi siis mahdollisuus napata kauden avausvoitto ja jatkaa tuota komeaa putkeaan, mutta haaste tulee olemaan äärimmäisen kova. 4,7 sekunnin päässä toisena on Sebastien Ogier ja kolmantena, kahdeksan sekunnin päässä Latvalasta, toinen Sebastien eli Loeb. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on vakuuttunut siitä, että tässä taistelussa sinivalkoiset värit tulevat kukistamaan Ranskan trikolorit.

– Tiedämme, että hänellä on takanaan todella vahvoja kuljettajia. Mutta Jari-Matilla on erinomainen luotto autoon ja auto on osoittanut, että se toimii kaikissa olosuhteissa, joten olen varma, että hän pystyy pitämään paikkansa maaliin asti, Mäkinen sanoo.

Latvala on ajanut Espanjan MM-rallissa neljä kertaa toiseksi ja ne tulivat peräkkäisinä vuosina 2012-2015. Ogier on rallin viisinkertainen maailmanmestari, kun taas Loebilla mestaruuksia on yhdeksän. Espanjassa Ogier on ollut ykkönen kolme kertaa, Loeb kahdeksan.

– Huomisesta taistelusta tulee iso! Minulla on viisin- ja yhdeksänkertaisen maailmanmestari selkäni takana, mutta keskityn vain omaan ajooni ja yritän pysyä rentona. Siinä se avain, Latvala päätti.

Viimeinen ajopäivä Espanjassa käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 8.35 Suomen aikaa. Ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 61,7 kilometriä.

Kuuden kärki ennen viimeistä ajopäivää

1) Jari-Matti Latvala (Toyota) 2.35.01,8
2) Sebastien Ogier (Ford) + 4,7
3) Sebastien Loeb (Citroen) + 8,0
4) Elfyn Evans (Ford) + 9,8
5) Thierry Neuville (Hyundai) + 12,7
6) Dani Sordo (Hyundai) + 16,5

Lue myös! Latvalalle kova haaste päätöspäivään, niskaan puhaltaa 14 rallin maailmanmestaruutta

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit