Mäkinen vastaa kritiikkiin pelkistä suomalaiskuskeista: “Emme katso kansallisuuksia”

14.12.2016 / 11:36
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen joutui median ristituleen valittuaan tiimiinsä vain suomalaisia kuljettajia. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan päätös palkata talliinsa kolme suomalaista kuljettajaa on herättänyt paljon keskustelua. Miksi rallin MM-sarjaan palaava ja maailman suurin autonvalmistaja valjastaa globaalin brändin vahvistukseen vain suomalaiskuskeja, Jari-Matti Latvalan, Juho Hännisen ja Esapekka Lapin?

MTV:n haastattelema rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm hämmästeli kuskivalintoja. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen on perustellut valintojaan tarkkaan ja jo monta kertaa.

– Sitä kokonaisuutta käytiin aika tarkoin läpi. Kyllä minä eittämättä tein siitä monenlaista analyysiä. Olen erittäin tyytyväinen tähän tilanteeseen, että meillä on nyt Jari-Matti vahvistamassa tiimiä. Hän on kaikkein kokenein kuljettaja ja hänellä on erittäin kova tekninen tietämys. Hän on myös tehnyt erittäin kovan testiohjelman aiemmassa tallissaan Pololla. Hänellä on aika paljon annettavaa. Tietysti olisi ollut kiva, jos hän olisi ollut kykenevä hieman aiemmin aloittamaan testirupeaman. Nyt se jää hyvin pieneksi. Koitetaan ottaa siitä kaikki mahdollinen irti mitä ehditään ennen vuoden alkua, Mäkinen sanoo.

Volkswagenin vetäytyminen muutti Mäkisen ja Toyotan alkuperäisiä kuljettajasuunnitelmia.

– Tottakai meillä olisi erilainen miehitys, jos näitä miehiä ei olisi vapautunut, Mäkinen korostaa.

Mutta edelleen moni hämmästelee, että miksi ei otettu vaikkapa Sebastien Ogieria tai Andreas MIkkelseniä. Päättyneen kauden maailmanmestari ja MM-kolmonen olisivat myös olleet tarjolla.

– Meillä on tarkoitus käyttää parhaita mahdollisia kuskeja. Emme me katso kansallisuuksia. Jos ajatellaan tulevaisuutta, niin meillä on kaveri kuka voitti viimeiseksi WRC2-mestaruuden eli Esapekka Lappi. Me näemme hänessä potentiaalia tulevaisuudessa. Kun aloitimme testaamisen, niin Juho oli erittäin kokenut ja hyvä testikuljettaja, ja päätimme jo aikaisessa vaiheessa, että hän tulee ajamaan 2017 kehitystestiä, jotta saadaan hyvää feedbackia kautta 2018 varten. Ja nyt Volkkari-asian myös saimme Jari-Matin, Mäkinen alleviivaa.

Tämäkään vastaus ei vielä tyydytä kaikkia. Miten automerkin maailmanlaajuinen markkinointi voi onnistua, kun ratissa on vain suomalaisia?

– Kyllä nämä asiat on käyty kaikki läpi Japanin päässä. Jos lähdet Euroopasta ulos, niin näkemys muuttuu. Täällähän me katsomme sitä erilaisin silmin, että mikä on kansallisuus. Jos meillä olisi vaikka suomalainen ja norjalainen, niin Japanista kun katsoo, niin sieltähän ne ovat naapureista.

– Käytännössä sillä (kansallisuudella) ei ole eroa. Se merkitsee kuka on siellä ykköspodiumilla. Sillä ei ole mitään merkitystä minkä maalainen on. Ja tulevaisuudessa meidän on tarkoitus olla siellä ykköspodiumilla, Mäkinen sanoo.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei kuitenkaan paljasta kuljettajien sopimuksien pituutta.

– Tarkastellaan tilannetta ensi vuoden lopulla. Meillä on sopimuksissa sellaista joustamisen mahdollisuutta. Katsomme vähän miten pääsemme liikkeelle, hän pyörittelee.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös: Toyota nimesi Latvalan, Hännisen ja Lapin


Facebook kommentit