Mäkisellä kolmen peräkkäisen palkintosijoituksen putki – “Kouvolaan pyydystämään isoa saalista”

18.5.2018 / 10:13
Niko Mäkinen on valmis rallin SM-sarjan kesäkauteen.

[ A- ] / [ A+ ]

Pitkältä tuntuneen tauon jälkeen rallin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla Kouvolassa lauantaina. Laihialainen Niko Mäkinen kertoi lähtevänsä kilpailuun ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto mielessään.

Jarno Ottmanin kartturoima Niko Mäkinen keräsi itseluottamusta hyvin sujuneista testeistä.

– Suunnitelmissa oli, että ajettaisiin Ikaalisissa ralli, mutta sitten tultiin siihen tulokseen, että säädetään auton alustaa ja ajetaan vähän rengastestiä samalla, Mäkinen taustoittaa.

Testin jälkeen Mäkinen ja Ottman olivat tyytyväisiä päätökseen ja tehtyihin muutoksiin.

– Turtiaisen Tuomo, joka on minun auton alustan nyt huoltanut ja rakentanut, hyppäsi kyytiin. Kartturin penkiltä kun saa paremman kuvan miten auto käyttäytyy. Ajettiin muutama veto, analysoitiin ja vaihdeltiin takajousia ja säädeltiin iskareiden napsuja. Kiteytettynä saatiin lopuksi auton vetopitoa parannettua huomattavasti ja ajettavuutta paljon rauhallisemmaksi. Säädöt näkyivät päivän mittaan myös kellossa.

Mäkisen kausi on sujunut hyvin. Rovaniemellä ajetusta Tunturirallista tuli SM3-luokan toinen sija ja Mikkelissä, sekä Joensuussa sijoitus oli kolmas. SM3-luokan pisteissä sijoitus on toinen. Mäkinen on nyt noussut palkintokorokkeelle kolmessa perättäisessä kilpailussa, mutta se täysosuma vielä puuttuu.

– Kouvolaan lähdetäänkin nyt sitten hymy huulilla pyydystämään isoa saalista, eli voittoa. Mutta tietysti ajetaan järki päässä, koska pisteet ovat tärkeitä niin sarjan, kuin Tulevaisuuden Tähti -kisan kannalta, Mäkinen päättää.

Teksti ja kuva: Puistohulmi Racingin tiedote


Facebook kommentit