Mäkisen johtama sinivalkoinen rallitalli palkittiin Auto- ja Liikennegaalassa

14.12.2017 / 11:06
Tommi Mäkinen ja Ruotsin MM-rallin voittopokaali (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Keskiviikkona Helsingin Messukeskuksessa järjestetty Auto- ja Liikennegaala huomioi näyttävällä tavalla Tommi Mäkisen johtaman suomalaistallin menestyksen rallin MM-sarjassa sen tulokaskaudellaan tänä vuonna.

Japanilainen autojätti Toyota teki paluun rallin MM-sarjaan tänä vuonna lähes 20 vuoden tauon jälkeen ja sen rallitoimintaa valittiin johtamaan Tommi Mäkinen oman nimikkotallinsa Tommi Mäkinen Racingin kautta. Varsin nopeasti Mäkisen tallista tuli MM-sarjan sinivalkoinen talli, olivathan kaikki tallin kuljettajat ja kartanlukijat suomalaisia, puhumattakaan tallipäälliköstä, urheilujohtajasta ja monista tallin mekaanikoista ja muista työntekijöistä.

Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Mäkinen oli itse tilaisuudessa paikan päällä Helsingissä pokkaamassa Suomi100-erikoispalkintoa, joka kantaa nimeä Hyvä Suomi! -palkinto.

– Sinivalkoisen Toyotan rallitiimin toiminnassa yhdistyvät tuonti ja vienti. Tommi Mäkinen Racing Oy:n rallitalli toimii Suomen Puuppolassa ja se työllistää reilusti yli sata henkeä. Väkimäärä on kymmenkertaistunut kahdessa vuodessa, Auto- ja Liikennegaalan tiedotteessa kirjoitetaan.

Toyota Gazoo Racing saavutti tulokaskaudellaan rallin MM-sarjassa kaksi osakilpailuvoittoa, kun Jari-Matti Latvala oli ykkönen Ruotsissa helmikuussa ja Esapekka Lappi Suomessa heinäkuussa. Yhteensä Toyota-kuljettajat keräsivät kauden aikana viisi palkintosijoitusta (Latvala 3, Lappi ja Juho Hänninen 1) ja autonvalmistajien MM-sarjassa sijoitus oli M-Sportin (Ford) ja Hyundain jälkeen kolmas. Taakse jäi rallin MM-sarjan 2000-luvun menestynein autonvalmistaja Citroen.

Auto-ja Liikennegaalassa Vuoden Autona palkittiin Seat Ibiza. Auto- ja liikennetoimittajat ry:n äänestys toteutettiin kahdessa vaiheessa ja siihen osallistui autoista ja liikenteestä päätyökseen kirjoittavia toimittajia yhteensä 56 yhdistyksen jäsentä. Vuosisadan Liikenneteoksi yleisö äänesti jalankulkijan heijastimen ja Vuosisadan Liikennevaikuttajaksi Ensio Itkosen.

Elämäntyö-erikoispalkinnolla palkittiin Hannu Karpo. Vuosisadan Viestipalkinnon voitti Valmet Automotive Oy eli Uudenkaupungin autotehdas. Taustavoima-erikoispalkinnolla palkittiin Ella Parviainen, sekä Toni Jalovaara.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit