MOTORSPORT

Mäkisen kauden neljäs voitto haihtui aikasakkoon Britanniassa: “Teemme vastalauseen”

Mad-Croc Racingin Sisu-kuljettaja Mika Mäkinen menetti yhteispisteiden ykköstilansa ratakuorma-autojen Britannian avoimessa mestaruussarjassa (BTRC) Pembreyn moottoriradalla ajetun viikonlopun jälkeen.

Viikonlopun viidessä startissa Mäkinen keskeytti kaksi ensimmäistä, ajoi kolmessa seuraavassa lähdössä sijat kaksi, kaksi ja viisi.

Mäkinen johti sunnuntain kahta starttia jo selvästi ja ehti ajaa toisessa näistä jo ykkösenä ruutulipullekin, mutta 10 sekunnin aikasakon myötä suomalaiskuljettaja pudottiin tuloksissa toiseksi.
Mäkinen ajoi Pembreyn 2,5 km mittaisella moottoriradalla lauantain aika-ajossa toiseksi, jonka jälkeen ongelmat alkoivat.

– Lauantain ensimmäisessä kisassa moottorin suuttimet hajosivat jo ensimmäisen kisan ensimmäisellä kierroksella ja en päässyt toiseen starttiin mukaan lainkaan.

– Sunnuntain kisat olivat jo sitten oma lukunsa. Ensimmäisen startin voitin, mutta minulle lätkäistiin 10 sekunnin aikasakko ylinopeudesta, jonka seurauksena jäin kolmen sekunnin erolla toiseksi.

– Kakkoslähdössä oli taas toinen ja johdin viikonlopun viimeistä lähtöä, kunnes sain varikon läpiajorangaistuksen auton liiallisesta savunmuodostuksesta. Se oli vitsi koko homma. Edellä ajavat autot savuttivat ja se katsottiin minun syyksi.

Mäkinen mekaanikkoineen ei tehnyt Sisuun ratavarikolla mitään muutoksia ja se kelpasi tuomaristolle.

– Emme koskeneet säätöön, koska siihen ei ollut mitään tarvetta. Ajoin radalla ja ”savutus” kelpasi sen jälkeen tuomaristolle. Melkoista pelleilemistä. Teemme vielä vastalauseen kohtelustani, tuomariston pakeille kiirehtinyt Mäkinen totesi viimeisen startin jälkeen.

Viikonlopun tulokset ovat vielä vahvistamatta, mutta lauantain kahden keskeytyksen myötä on jo selvää, että Mäkinen ei jatka sarjan pistejohdossa.

BTRC-sarjan neljä seuraavaa mestaruusosakilpailua ajetaan 3.-4. kesäkuuta Britannian nopeimmalla moottoriradalla Thruxtonissa Englannissa.

Lähde: Mika Mäkisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com