Mäkisen kausi uuden kartturin kanssa käynnistyi onnistuneesti – “Nyt ei nuukailla, vaan syödään kunnon pihvit”

6.2.2018 / 14:01
Niko Mäkinen ajoi Tunturirallissa SM3-luokassa toiseksi (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Laihialainen 19-vuotias Niko Mäkinen lähti rallin SM-sarjaan tänä vuonna uuden kartanlukijan kanssa, kun “pelkääjänpenkkiin” hyppäsi kokenut Jarno Ottman. Kaksikon ensimmäinen SM-ralli, tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettu Arctic Lapland Ralli Rovaniemellä, toikin heti onnistumisen, kun sijoitus kovatasoisessa SM3-luokassa oli toinen.

Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä tänä vuonna rallin SM-sarjassa kilpaileva Niko Mäkinen osallistui nyt kolmatta kertaa Arctic Lapland Ralliin, Tunturiralliin, kun taas Jarno Ottmanille Napapiirin arktinen seikkailu oli jo uran 11. Mäkinen lähti kauden ensimmäiseen SM-ralliin kovin tavoittein, eikä nuorukainen joutunut pettymään, sillä lopputuloksissa sijoitus oli SM3-luokan toinen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Mäkinen ajoi SM-sarjassa kolmen joukkoon.

– Kolmen nippuun lähdettiin ajamaan ja tavoite täyttyi. Mahtava aloitus kaudelle, kaikki toimi. Kabiinissa Jarno sivalsi tarkat nuotit korvaan, auto ei nikotellut ja koko tiimi veti täyden kympin suorituksen, Mäkinen hehkutti tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

SM3-luokan voittoon Tunturirallissa tänä vuonna ajoi Jaro Kinnunen, jonka voittomarginaali Mäkiseen nähden oli 38 sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut Jussi Lindberg hävisi Mäkiselle reilut puolitoista minuuttia. Mäkinen otti kilpailun viimeiset erikoiskokeet varman päälle, eikä lähtenyt enää yrittämään Kinnusen kiinniajamista, kun tieto luokkaa johtaaneen Anssi Rytkösen aikasakosta oli tullut myös Mäkisen tietoon.

– Saatiin tiimiltä tieto, että Rytkönen oli saanut aikasakon ja pudonnut parin minuutin päähän. Loppui isoin hoppu, Kinnunen oli parinkymmenen sekunnin päässä, joten päätettiin että pidetään auto penkkojen välissä ja otetaan toiseksi korkeimmat pisteet, Mäkinen taustoittaa.

Onnistuneen kauden avauksen kunniaksi Mäkisen suunnitelma Rovaniemen lauantai-iltaan oli varsin selkeä.

– Nyt ei nuukailla, vaan syödään kunnon pihvit, Mäkinen päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Lue myös! Rallin SM-sarjan pistetilanteet Rovaniemen jälkeen

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit