Mäkisen mukaan vuoden 2018 Toyotaan tulossa joitakin muutoksia – “Yksi näkyvistä asioista uusi aeropaketti”

2.11.2017 / 10:26
Jari-Matti Latvalan Toyota Yaris WRC Walesin MM-rallin jälkeen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo brittiläisen Rallysport Magazine -lehden haastattelussa muutoksista, joita Toyota Yaris WRC -autoon tullaan tekemään kaudelle 2018.

Toyota Gazoo Racingin tulokaskausi rallin MM-sarjassa on yhtä MM-osakilpailua vaille taputeltu. Tällä kaudella 12 ajetusta MM-osakilpailusta kaksi voittoa ja yhteensä viisi palkintosijoitusta kerännyt Toyota on valmistajien MM-sarjassa M-Sportin ja Hyundain jälkeen kolmantena. Toyota tulee myös kolmannen sijansa säilyttämään ellei sitten Citroen yllä kauden päättävässä Australian MM-rallissa huipputulokseen samanaikaisesti, kun Toyota romahtaisi lähes täysin. Tallien välinen piste-ero ennen Australian finaalia on 31 pistettä.

Samalla kun kausi 2017 lähestyy loppuaan, ovat puheet kääntyneet vahvasti jo tulevaan kauteen. Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen mukaan heidän autoonsa on tulossa joitain teknisiä muutoksia kaudelle 2018.

– Joitakin pieniä muutoksia on tulossa. Yksi näkyvistä asioista tulee olemaan uusi aeropakettimme, joka tulee käyttöön Monte Carlosta lähtien, Mäkinen taustoittaa brittiläisen Rallysport Magazine -lehden haastattelussa.

Uuden aeropaketin myötä isoin muutos tulee näkymään Toyota Yaris WRC -auton keulassa.

– Keula tulee olemaan enemmän ikään kuin avonaisempi, yksinkertaisesti siitä syystä, että se antaa paremman jäähdytyksen moottorille. Luulen myös, että uusittu keula parantaa etupään aerodynamiikkaa, mikä taas tekee auton aerodynamiikasta kokonaisuutena tasapainoisemman ja sitä kautta parantaa autoa hieman, Mäkinen kuvailee.

Nykyisen auton ulkonäkö ei juurikaan tule muutoksista huolimatta suuresti muuttumaan. Nyt tehtävillä muutoksilla halutaan paremman aerodynamiikan lisäksi tuoda kehitystä myös käytännön asioihin ja tässä tapauksessa auton huoltoon.

– Muutokset eivät periaatteessa ole niin suuria, mutta ne helpottavat auton huoltoa. Esimerkiksi automme etupään on oltava parhaan mahdollisen aerodynamiikan kannalta varsin alhaalla. Nykyinen etupuskurimme on yksiosainen, eli jos rikot siitä alaosan, niin joudut vaihtamaan koko etupuskurin. Nyt se tulee olemaan kaksiosainen, joten jatkossa ei ole tarve vaihtaa enää kuin alaosa sen sijaan, että vaihtaisi koko etupuskurin, Mäkinen kertoo.

Eikä tästä muutoksesta saatava hyöty näy pelkästään huollon toimissa, vaan myös tallin taloudessa.

– Tämä tehtävä muutos säästää myös melkoisesti rahaa, Mäkinen muistuttaa.

Australian MM-ralli ajetaan 17.-19. marraskuuta. Rallin MM-sarjan kausi 2018 käynnistyy 25. tammikuuta Monte Carlosta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit