Fordin Malcolm Wilson: ”Kaikilla autonvalmistajilla potentiaalia voittaa”

6.2.2017 / 07:01
Malcolm Wilson oli onnensa kukkuloilla Monte Carlossa. Jatkuuko Fordin voittokulku heti Ruotsissa selviää tällä viikolla torstaista sunnuntaihin. (kuva: M-Sport Ford)

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstaina. Sebastien Ogier palautti edellisessä osakilpailussa Monte Carlossa Fordin voittajaksi yli neljän vuoden jälkeen.

Fordin rallitoimintaa operoivan M-Sportin toimitusjohtaja ja tallipäällikkö Malcolm Wilson sai himoitsemansa palkinnon suurelle riskilleen: yksityistallin statuksella sopimus maailmanmestarin kanssa ja uuden sukupolven WRC-auton rakentaminen. Ensimmäinen kilpailu, ja Ford ja Ogier tulivat, näkivät ja voittivat.

Jari-Matti Latvala voitti Walesin MM-rallin 2012. Sen jälkeen ”sinistä ovaalia” ei ole palkintokorokkeen keskimmäisellä paikalla nähty ennen Montea.

– Paluu palkintokorokkeen korkeimmalle paikalla oli juuri sitä, mitä tiimimme ansaitsi. Olemme kuitenkin täysin tietoisia, että kovan työn täytyy jatkua jos haluamme saavuttaa tavoitteemme ja taistella säännöllisesti kärjessä, Malcolm Wilson sanoo tallinsa tiedotteessa ennen Ruotsin MM-rallia.

Brittitalli sai lentävän lähdön uuteen WRC-aikakauteen. Tilanne on sikäli helppo jatkossakin, että Ogierin ja Ford Fiestan kykyjä ja vauhtia ei tarvitse enää jännittää. Mestari sopeutui täydellisesti uuteen autoon. Autoon, joka oli myös nopea. Huoliakin toki oli, sillä tallin toisen kuskin Ott Tänakin auto oikutteli ja virolainen päristeli maaliin kahden sylinterin voimalla. Tänak oli silti kolmas.

Wilson on sen verran vanha ja monissa liemissä keitetty kettu, että hän tietää miten peli etenee. Monte Carlon auvo oli ja meni, ja nyt edessä ovat uudet haasteet, joita myös Hyundai, Toyota ja Citroen tarjoavat. M-Sport on tehnyt testitöitä lumella peräti 10 päivän ajan.

– Meidän starttimme oli loistava, mutta kaikilla neljällä autonvalmistajalla on potentiaalia voittaa. Meidän on oltava tasomme ylärajalla mikäli haluamme jälleen palkintokorokkeelle. Se on tiimin tavoite, mutta helppoa ei tule olemaan, Wilson korostaa.

Kilpailu Ruotsissa alkaa torstai-iltana Karlstadin lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit