Malmin lentokenttä toimii driftingin näyttämönä SM-Viikolla

30.5.2018 / 05:23
Driftingissä kilpailukalusto on todella näyttävän näköistä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Urheilun suurtapahtuma SM-Viikko järjestetään tänä vuonna Vantaalla. Tosin toista kertaa mukana olevan driftingin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Helsingin puolella, Malmin lentokentällä.

Driftingin SM-sarja tämän kauden osalta avattiin aiemmin toukokuussa Turun Artukaisissa ja toinen osakilpailu on vuorossa 16. kesäkuuta Kuopiossa. SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Vantaan SM-Viikon yhteydessä heinäkuussa ja näyttämönä toimii Helsingin puolella sijaitseva Malmin lentokenttä.

Viime vuonna SM-Viikko järjestettiin Tampereella ja silloin drifting oli mukana tässä monipuolisessa urheilutapahtumassa ensimmäistä kertaa. Ensiesiintyminen SM-Viikon lajivalikoimassa oli kaikin puolin onnistunut ja juuri tästä syystä jatkoa saatiin myös tälle vuodelle.

– Viime kesän jälkeen oli lähes päivänselvää, että drifting haluaa olla mukana jatkossakin. Yhteistyö kaikkien järjestäjätahojen kanssa toimi mukavasti ja tunnelma oli ainutlaatuinen. Autourheilun kannalta on tärkeää saada kilpailutapahtuma pääkaupunkiseudulle. Vantaan kaupungista huokuu innostus SM-viikkoon ja uskonkin kaupungin panostavan hienoon tapahtumaamme paljon, AKK-Motorsportin driftingin lajipäällikkö Pekka Säynevirta kommentoi SM-viikon tiedotteessa aiemmin keväällä.

SM-sarjan avausosakilpailun ykkönen Turussa oli hallitseva Suomen mestari Juha Pöytälaakso. Videokooste Turun tapahtumista alapuolella.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Pöytälaaksolle ei driftingin SM-sarjassa pysäyttäjää löydy – ”Saatiin se mitä lähdettiin hakemaan” (14.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Räntsilä Motorsport (YouTube)


Facebook kommentit