Männyn Pirkanmaan keikasta ei tapahtumia puuttunut – “Ensi vuodelle teemme muutamia asioita toisin”

3.10.2017 / 18:58

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan viime viikonloppuna päättäneessä Lempäälän osakilpailussa riitti tapahtumia monella rintamalla. Kauhajoen Marko Männyn ja hänen kartturinsa Joni Mäkelän seikkailusta SM1-luokassa olisi tavaraa vaikka pitkään rainafilmiin.

Kertaalleen Skoda Fabia R5 -auton katolleen ja sitä rataa pinnistellen JTR Racingin kilpailupari oli lopulta maalissa luokkansa seitsemäs.

– Ensimmäinen pätkä oli lyhyt yleisöpätkä asfaltilla. Jotenkin nuo pyöritykset eivät ole koskaan minua sytyttäneet. Ei vain oikein asfaltilla ajolinja osunut. Täräytin kanttikiveen ja aikaa paloi. Toisella pätkällä oli sitten kaamea sumu. Se oli tietenkin kaikille sama, mutta meillä ei edes rengas toiminut. Kolmannella eli perjantain viimeisellä pätkällä osuttiin tien reunan sisäpattiin ja taas oli rytmi sekaisin, perjantain jälkeen kuudentena ollut Mänty kertaa.

– Lauantain ensimmäiselle pätkälle mennessä ajattelin, että nyt pitää ajaa kilpaa. Ei päästy sitä rallin neljättä pätkää kovinkaan pitkälle, kun hitaassa paikassa auton perä lähti alta. Tein korjausliikettä ja jarrutin, mutta auto kaatui katolleen. Yleisö kävi punnertamassa auton takaisin pyörilleen ja matka jatkui, mutta haaveet kärkisijoista saatiin unohtaa, Mänty harmittelee.

Mänty tiesi tilanteen, että muillakin oli ollut ohjelmaa, eikä luopunut suosiolla pistejahdista. Viidennellä erikoiskokeella Männyllä ja Mäkelällä oli vielä kova jahti päällä, mutta taas sattui ja tapahtui.

– Tultiin hypylle ylikovaa ja kun autossa ei kaadon jälkeen ollut enää takaspoileria, Skoda tuli hypystä alas rajusti nokalleen. Auto kesti, mutta Joni loukkasi rytäkässä niskaansa. Sitä vammaa hoidettiin loppupäivä Buranalla.

– Kuudes pätkä meni mukavasti, mutta seuraavalla pätkällä hajosi rengas ja jouduimme köröttelemään neljä kilometriä “tussulla” renkaalla. Kun siihen vielä lisättiin seuraavan pätkän, eli sen yleisöpyörityksen auton sammuttaminen, niin sitten kaksi viimeistä pätkää vain ajeltiin alta pois, Mänty yritti muistella kaikki rallin kokkareet.

SM1-luokan seitsemäs sija toi Männylle ja Mäkelälle sen verran lisäpisteitä, että jo ennen finaalirallia haarukassa ollut neljäs sija SM-sarjassa säilyy myös kauden loppusaldona.

– Kokonaisuutena olen tyytyväinen kauteen. Kesäkaudella teimme virheitä rengasvalinnoissa ja ne aiheuttivat epätasaisuutta suorituksiin. Ensi vuodelle teemme muutamia asioita toisin. Valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa heti Skodan katonvaihdon jälkeen, Mänty päätti.

Teksti: JTR-Racingin tiedote
Kuva: Taneli Niinimäki


Facebook kommentit