Männyn tiimissä kaikki valmista Kouvolan sorateille – “Nyt on kaasujalka herkässä kunnossa”

16.5.2018 / 15:14
Marko Mänty ja Skoda ovat valmiita Kouvolan SM-ralliin (Kuva: Jari Louko).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan kakkostilaa talvikauden jälkeen pitävä Marko Mänty lähtee puolustamaan paikkaansa tulevan viikonlopun Kouvolan SM-ralliin. Mänty on valmistautunut huolella tulevaan kilpailuun.

Marko Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä päästelivät pari viikkoa sitten Ikaalisten Rallissa selvään voittoon.

– Kun vaihtoehtoina olivat testit tutuiksi käyneillä pätkillä tai ralli Ikaalisissa, oli itsestään selvää, että rallissa nuoteista ajaminen antaa meille enemmän kuin testipätkän sahaaminen. Viimeisin ralli oli kuitenkin lumilla ja nyt tarvittiin tuntumaan sorateiden nuotteihin, Mänty korostaa.

Testikisana ajettu kilpailu antoi JTR Racingin miehistölle hyvät lähtökohdat Kouvolan sorateille.

– Rallissa saimme testattua autoon talven jälkeen tehdyt muutokset vaihtelevissa olosuhteissa. Varsinkin rallin nopeat osuudet olivat ne, joista saimme eniten hyödyllistä tietoa auton käytökseen soralla.

Toista kauttaan Skoda Fabia R5 -autolla SM1-luokassa kilpaileva kauhajokelainen on pitkän autourheilu-uransa aikana yltänyt parhaisiin suorituksiinsa sorateillä. Kuljettaja itse tyytyy vain arvailemaan miksi soralla on kulkenut paremmin kuin lumella ja jäällä.

– En osaa tarkasti sanoa miksi ne parhaat sijoitukset ovat tulleet kesäkausilla. Jotenkin vain tuntuu, että soralla saan autosta enemmän irti kuin lumella. Olen ilmeisesti myös saanut kesäkeleillä auton alustan toimimaan talvea paremmin. On se vaan niin hienoa vetää sorarallia, varsinkin kun on nopeita teitä, Mänty hehkuttaa.

Lauantaina Kouvolassa ajettaville kahdeksalle erikoiskokeelle Mänty ja Mäkelä lähtevät taistelumielellä, mutta järki päässä. Luokan kakkostilan säilyttäminen vaatii kunnon pistesaalista.

– Yritetään saada aikaiseksi sellainen suoritus mikä itseä tyydyttää. Auto ja miehistö on viritetty Kouvolan rallin vaatimalle tasolle. Parasta laitetaan peliin. Kisan aikana nähdään sitten kuinka kovaa muut liikkuvat.

Se tiedetään, että autohuollon yrittäjänä Mänty osaa viritellä auton iskuun, mutta millä säädöillä kuljettaja lähtee Kouvolaan?

– Kävin tiistaina hierojalla. Nyt on kaasujalka herkässä kunnossa, hartiat notkeina ja ranteet toimivat kuin rasvattuina, Mänty päätti.

Lue myös! Avaako Mänty rallin SM-sarjan kesäkauden jälleen voitolla? – ”Mennään miten hyvältä tuntuu” (15.5.2018)

Teksti: Marko Männyn tiedote


Facebook kommentit