Mänty viimeisteli kisasäädöt torstain testierikoiskokeella – “Olemme nyt tukevammalla pohjalla”

2.3.2018 / 12:30
Marko Mänty lähtee Itäralliin SM1-luokan pistekakkosena (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pisteissä kakkospaikalta nyt lauantaina Joensuun SM-ralliin lähtevä Marko Mänty haluaa säilyttää asemansa myös talvikauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Viimeiset viritykset Skoda Fabia R5 -autoon Marko Mänty ja kartturi Joni Mäkelä hakivat torstain testierikoiskokeelta. Muutaman päivän talviloman jälkeen Mänty itse vakuuttaa lähtevänsä Itärallin reitille hyvässä vireessä.

– Teimme ennen Mikkelin osakilpailua auton alustaan pieniä muutoksia. Ne olivat kuitenkin väärään suuntaan tehtyjä korjauksia. Mikkelissä en saanut parasta irti, en autosta, enkä itsestäni. Ajaminen ei ollut riittävän tarkkaa, Mänty kuvailee.

– Aikaa on ollut vähän, mutta uskon, että Mikkelin jälkeen tehdyt muutokset ovat oikeaan suuntaan. Torstain treenipätkällä testasimme vielä säätöjen toimivuuden tulevan rallin kaltaisella tiellä. Olemme nyt tukevammalla pohjalla, kun lähdemme Joensuun rallin erikoiskokeille, Mänty vakuuttaa.

Mänty on aina pitänyt enemmän niistä SM-ralleista, missä kaikki erikoiskokeet vetäistään saman päivän aikana. Kauhajokelainen on edelleen samaa mieltä, varsinkin kun hän tietää Itä-Suomen teiden vaativuuden. Hyvä kisafiilis tulee onnistuneesta nuotitusjaksosta.

– Se on hyvä, kun voimme perjantaina keskittyä pelkästään reitin nuotittamiseen. Joensuun ralliteiden nuottien piirtämisessä pitää olla erityisen tarkkana. Siviilivauhdissa on vaikea hahmottaa maastoa, jossa voi sitten kisavauhdissa paljastua piilohyppyjä. Nämä pitää saada tarkasti paperille perjantain tutustumisen aikana, Mänty järkeilee.

Joustavat nuotit, hyvin käyttäytyvä ralliauto ja iskukykyinen miehistö. Kun nämä osuvat yhteen, mitä tulosta Mänty ja Mäkelä odottavat Itärallilta?

– Talven edelliset SM-rallit ovat näyttäneet, että kaikki pitää osua nappiin jos haluaa olla palkintopallilla. Sinne me tähtäämme ja se takaisi myös hyvän sijoituksen SM-pisteissä, kun lähdemme kevättauolle, Mänty laskee.

Teksti: JTR Racingin tiedote


Facebook kommentit