Marcus Grönholm Hyundain rattiin Höljesissä – “Iso ongelma kertoa vaimolle”

17.6.2020 / 10:26
Marcus Grönholm hyppää Hyundain rattiin heinäkuussa Höljesissä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm osallistuu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin Höljesissä ajettavaan rallicrossin legendojen kilpailuun.

Rallicross-kauden 2020 ensimmäinen kansainvälinen kilpailutapahtuma kantaa nimeä Höljes All-Star Magic Weekend. Höljesin “maaginen viikonloppu” pitää sisällään RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, sekä myös legendojen kilpailun, jonka yksi suurimmista tähdistä on Autosportin mukaan rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, 52.

– Olen luvannut vaimolleni, että en enää kilpailisi, joten minulla on nyt iso ongelma kertoa hänelle, että aion taas kilpailla. En kuitenkaan ole tekemässä mitään paluuta, tämä on vain huvin vuoksi ajelua ja tarkoitus on pitää auto ehjänä, Grönholm kommentoi Autosportin haastattelussa.

Grönholm osallistuu legendojen kilpailuun tiiminsä Hyundai i20 Supercar -autolla, eli kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Grönholm itse kilpailee tiiminsä kalustolla. Vuonna 2008 Grönholm debytoi rallicrossissa ja paikkana oli juuri Ruotsin Höljes. EM-osakilpailu 12 vuotta sitten päättyi Grönholmin sensaatiomaiseen voittoon. Vuosina 2011 ja 2012 Grönholm saavutti kovia tuloksia rallicrossista rapakon takana Yhdysvalloissa.

– Ilman muuta aion ajaa niin kovaa kuin pystyn, mutta en aio ottaa mitään stressiä. Ensimmäinen rallicross-kilpailuni oli Höljesissä ja voitin sen, se oli fantastista, mutta siitä on jo aikaa, viime vuonna Höljesissä crosskart-autolla näytöskilpailuun osallistunut Grönholm muistuttaa.

Legendojen kilpailussa Autosportin tietojen mukaan nähdään Grönholmin lisäksi ainakin Per Eklund, menestyksekästä tiimiä nykyisin johtava Andreas Eriksson, Stig-Olov Walfridsson, sekä mahdollisesti myös Henning Solberg. Marcuksen poika Niclas Grönholm osallistuu Höljesissä GRX Taneco -tiimin Hyundailla RallyX Nordic -sarjan osakilpailuihin.

Lue myös!

Jesse Kallio avaa kilpailukautensa heinäkuussa (10.6.2020)
Niclas Grönholmin pitkä odotus päättyy (15.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit