Marcus Grönholm mukaan MM-rallicrossiin: ”Rakennetaan tulevaisuutta”

2.5.2016 / 09:24
Marcus Grönholm lähtee mukaan rallicrossin MM-sarjaan aktiivisessa roolissa. Katso videolta miten hän itse asiaa kommentoi.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm lähtee mukaan rallicrossin MM-sarjaan ruotsalaisen Olsbergs MSE -tallin kanssa.

Grönholm toimii tallissa eräänlaisessa kehitysroolissa. Hänen poikansa Niclas ajaa tallin kalustolla debyyttivuottaan MM-sarjassa.

– Mun rooli on, että olen aika paljon mukana. Ajatus on, että rakennetaan tulevaisuutta. Olen auttamassa tietyissä asioissa. En kuitenkaan ole mukana päivittäisessä toiminnassa, Grönholm kertoo.

MM-sarjassa OMSE kilpailee Ford Fiestalla. Niclas Grönholmin tallikaverina on tallin omistajan Andreas Erikssonin poika Kevin. Lisäksi talli käyttää ”vierailevia” kuskeja, kuten Belgiassa Francois Duval ja Britanniassa Guy Wilks.

– Meidän tiimi Olsbergs MSE on pärjännyt hyvin. Kaksi vuotta sitten ne voitti valmistajien mestaruuden ja viime vuonna oli toinen. Tänä vuonna tulee kyllä tiukkaa olla niin korkealla. Meillä on kaksi nuorta kuskia. Tekee tiukkaa pärjätä tiiminä, Grönholm arvelee.

MM-sarjan lisäksi talli toimii Yhdysvaltain mantereella ajettavassa GRC-sarjassa. Siellä autona Honda Civic, ja yhtenä tallin kuljettajana on Joni Wiman. Wiman voitti OMSEn autolla sarjan mestaruuden 2014 ja Toomas Heikkinen 2013.

– Tietoa on varmasti. Se puoli on jees. Tämä on nyt vähän välivuosi (MM-sarjassa). Voi olla, että auto vaihtuu ensi vuonna. Nyt on kiikarit katsottu vähän muualle, ja tsiigataan mitä saadaan aikaan, Grönholm sanoo.

Grönholm on itsekin ajanut OMSEn autolla rallicrossia. Hän saavutti yhden voiton tallin kalustolla EM-sarjassa 2008 , ja viisi voittoa GRC:ssä 2011-2012.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Videomateriaali: Niclas Grönholmin tiedotus

 

 


Facebook kommentit