Marcus Grönholm poikansa rallicross-vauhdista: “Positiivisia merkkejä”

16.10.2016 / 17:36
Niclas Grönholmin vauhti MM-rallicrossissa on parantunut. Kunhan kaikki erät sujuvat tasaisesti, alkaa semifinaalipaikka olla lähellä. (kuva: Jakub Nitka)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholmilla oli rutkasti epäonnea rallicrossin MM-osakilpailussa Esteringillä Saksassa viikonloppuna. OlsbergsMSE –tallissa Ford Fiestalla kilpaileva Grönholm joutui toisessa karsintaerässä kolariin ja kolmannessa puolestaan rengasrikko vei mahdollisuudet hyvään aikaan. 

Neljännessä erässä Grönholm sitten näytti, että pystyy haastamaan maailman parhaat rallicrosskuljettajat, kun kaikki on kohdillaan. Inkoolainen kaasutteli ensimmäisessä neljännen kierroksen karsintaerässä yhdeksänneksi nopeimman ajan.

– Tuota tasoa olisi voinut olla muutkin erät, mutta nyt sattui kaikenlaista epäonnea. Kyllä vauhtia on kunhan vaan saadaan kaikki onnistumaan. Lähtö ja tasainen ajo jokaisessa erässä ovat resepti menestykseen, Grönholm summasi kauden aikana saamaansa oppia.

– Neljännen karsintaerän aika on siksikin ihan kova, sillä tein ajan ensimmäisessä ajoerässä. Siinä mentiin lanatulla radalla ja seuraavissa on aina parempi pito. Kakkoskarsinta meni pieleen, kun törmäsin edessä pyörähtäneeseen Tanner Foustiin ja kolmannessa tuli sitten rengasrikko. Ekassa erä oma ajo oli hakusessa, Grönholm analysoi omia suorituksiaan Saksassa.

OlsbergsMSE –tallin general managerina toimiva Marcus Grönholm näkee poikansa suorituksissa kehittymistä.

– Niclas on saanut nyt paljon uutta kokemusta ja se alkaa näkyä. Siellä on ihan selviä positiivisia merkkejä siitä, että  vauhtia löytyy. Ei ole helppoa tulla ajamaan maailman kovimmalle rallicrosstasolle. Aika monta kokenutta ja kovaa kuskia täällä on kisoissa mukana, Marcus Grönholm arvioi poikansa otteita.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote


Facebook kommentit