Marcus Grönholm Skoda-testistä: ”Ei täällä mitään WRC-autoa ole”

21.2.2017 / 22:28
Marcus Grönholm testasi tänään Portugalissa Skodan tehdastallin Fabia R5 -autoa.

[ A- ] / [ A+ ]

Skodan tehdastalli testaa parhaillaan Pohjois-Portugalissa. Testivastuussa ovat Pontus Tidemand sekä vierailevana kuljettajana Marcus Grönholm. Huhut kertovat, että Skodalla olisi testeissä mukana myös WRC-auto.

Grönholm kirjoitti Vauhdin Maailma –lehden kolumnissaan viime viikolla, että eräs autonvalmistaja pyysi häntä testaamaan kilpa-autoaan, ja että hän on menossa testaamaan autoa Portugaliin. Kolumnissaan Grönholm kirjoitti, että ”tuskin minua nyt minkään R5-auton testiin halutaan”.

Kuvien perusteella auto ainakin vielä tänään oli juuri R5-mallin Skoda Fabia. Volkswagenin rallivetäytymisen jälkeen konsernissa olisi kuitenkin osaamista ja tekniikkaa jo valmiina uuden säännön WRC-autoon. Skoda olisi luonteva vaihtoehto.

– Joo, täällä olen Portugalissa. R5-autolla ajan, ei täällä ihan oikeasti mitään WRC:tä ole. Enkä usko, että he (Skoda) tulevat WRC:hen, Marcus Grönholm kommentoi UrheiluUutiset.comille.

– Kysyin, että mitä minä teen täällä, koska teillä on jo voittaja-auto. He sanoivat, että halusivat vain kuulla ulkopuolisen mielipiteen autosta.

Grönholm ajoi autolla tiistaina, ja jatkaa testiä vielä keskiviikkona.

– Hieno auto se on, käyttäytyy tosi hienosti. Eihän siinä tehoa ole kuten WRC:ssä, mutta muuten hieno auto, Grönholm arvioi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit