Marcus Grönholm Subarun ratissa Italiassa, Mikko Hirvonen elokuussa Ranskaan

26.5.2023 / 09:44
Marcus Grönholm ja Timo Rautiainen, rallin maailmanmestarit 2000 ja 2002 (Kuva: Wales Rally GB Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisilla ex-ralliammattilaisilla riittää kysyntää ulkomailla järjestettävissä rallin erikoistapahtumissa.

Tänään Italiassa käynnistyvän ja ensimmäistä kertaa ajettavan Logiman Mythical Cars Rallin ehdoton ykköstähti on rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm. Inkoolainen hyppää yhdessä kartanlukijansa Timo Rautiaisen kanssa WRC-luokkaan italialaisen Alessandro Ginon omistamalla Subaru Impreza S14 WRC ’08 -autolla. Grönholmin edellinen ralli oli helmikuussa 2019 ajettu Ruotsin MM-ralli.

– Ykkösjuttu minulle on lähteä pitämään hauskaa, ei muuta. En halua, että ihmiset odottavat mitään isoa tulosta tai kovaa puristusta minulta. En tee paluuta tullakseni maailmanmestariksi, enkä aio ajaa kuin idiootti. Aion vain nauttia ajamisesta, sekä tapahtuman tunnelmasta, Grönholm korostaa kilpailun tiedotteessa.

Logiman Mythical Cars Ralli ajetaan Varzin kunnan alueella Italian Lombardiassa. Varzi sijaitsee noin 70 kilometriä Milanosta etelään. Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana kello 20.48 Suomen aikaa ja maaliin saavutaan lauantaina. Perjantaina ajetaan yksi ja lauantaina kuusi erikoiskoetta. Asfalttikilpailun erikoiskokeille yhteispituutta kertyy reilut 78 kilometriä. Uuden rallin yksi taustavoimista on Hyundain WRC-tiimin ex-tiimipäällikkö Andrea Adamo.

– Marcus on aina ollut yksi parhaimmista viihdyttäjistä MM-sarjassa. Aivan kuten kaikki, niin myös minä aina odotin, että pääsin kuuntelemaan hänen tarinoita erikoiskokeiden jälkeen. Toivon, että saan kuulla lisää noita tarinoita, kun tapaamme Varzissa. Hän on loistava persoona ja tottakai myös loistava kuljettaja, Adamo hehkuttaa.

 

Mikko Hirvonen ja Jacky Jung (Kuva: Alsace Rallye Festival).

 

 

pitkävetovihjeet

 

“Aion nauttia viikonlopusta”

Suurin osa Mythical Cars Rallin osallistujista tulee kilpailun isäntämaasta Italiasta. Grönholmin lisäksi muita MM-sarjasta tuttuja nimiä ovat norjalainen Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia S2000), sekä Colin McRaen veli britti Alister McRae (Subaru Impreza 555). Grönholmille Subaru ei tule olemaan uusi tuttavuus, osallistuihan inkoolainen Subarun ratissa vuonna 2009 muun muassa Portugalin MM-ralliin, sekä Monza Rally Show -tapahtumaan.

– Subarulla ajaminen saattaa olla hyvä veto Andrealta. Okei, minulla on yhteistä historiaa tämän auton kanssa, mutta ei niin isoa. Jos olisin ajanut Peugeot 206 WRC:llä, niin olisin saattanut innostua ajattelemaan olevan vuosi 2002 jälleen ja olisin hyökännyt kuin hullu! En tule tekemään sitä, mutta aion nauttia viikonlopusta. Ja myös Timo odottaa tätä tapahtumaa paljon, Grönholm välitti samalla terveiset myös kartanlukijaltaan.

Mikko Hirvonen, Grönholmin tiimikaveri rallin MM-sarjassa Fordilla vuosina 2006 ja 2007, suuntaa elokuussa Ranskaan, missä rallin klassikkoautot kuljettajineen esiintyvät yleisölle 24.-26. elokuuta. Kyseessä on Alsace Rallye Festival niminen näytöstapahtuma, joka järjestetään nyt viidennen kerran. Aiemmin suomalaisista tässä tapahtumassa on nähty Timo Salonen, rallin vuoden 1985 maailmanmestari, legendaarisen Peugeot 205 B-ryhmän ralliauton ratissa vuonna 2016.

– Tulee olemaan hienoa startata Alsace Rallye Festival -tapahtumaan elokuussa! Iso kiitos Jackylle (Jung, kilpailunjohtaja), sekä hänen tiimilleen tästä kutsusta, Hirvonen kommentoi Facebook-sivullaan.

Hirvonen osallistui aiemmin tänä vuonna Uudessa-Seelannissa ajettuun Otago Ralliin. Hirvonen yhdessä kartanlukijansa Jarno Ottmanin kanssa sijoittuivat Ford Escort RS 1800 MK2 -autolla yleiskilpailussa sijalle yhdeksän ja voittaen Historic-autojen luokan ylivoimaisesti.

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook


Facebook kommentit